KeBuSaNaN MeLaNdA....


Kebelakangan ini aku terasa amat sepi sekali, x tahu kenapa,
maybe ramai member2 aku dah balik kg cuti raya, cuma aku jew blom cuti lagi..

Hari minggu aku hanya menghabiskan masa depan lappy jew..sampai tertido kat dpn lappy,
aku pun x tau nak wat apa dah ngn internet nih, dah busan doh..

Asyik dok melayan FB, Twitter n myspace je, kekadang busan, kekadang happy..
ini lah kehidupan bujang..sorang2 je xde peneman..huhu..

dua hari aku x kuar umah, dok je lam umah...sahur n berbuka pun
makan apa yang ada jew...huhu..
coz nak kuar pun x de kawan, aku x suka kuar sorang2 macam x betul je..heheeh

lagi beberapa hari lagi aku nak pulang ke kg halaman aku,
kini sabar menunggu je.
Tapi aku x tahu kenapa aku xcited sangat nak balik kg, 
walhal awal puasa hari tu aku dah balik da jumpa mak ayah aku,
tapi kali ini aku rasa cam lain jew...
apa yang dah berlaku pun x tahu...

Raya tahun ni macam biasa je bagi ku, xde rasa sangat nak raya,
cuma nak bersama ngn family tu je aku rasa..

kepada kawan2 lama aku, aku nak mintak maaf k...anggapan 
korang semua x masuk akal bagi ku..
kalau kita nak kawan, biarla kawan ngn ikhlas
jangan kawan time kita senang je, time susah semua menghilang diri,
sekarang korang lak nak salahkan aku,
aku x pernah buang member aku , walaupun ko selalu wat masalah kat aku,
aku tetap anggap ko kawan aku, aku x memilih la..
dan lagi satu...aku x pernah lupa korang k..

Raya nanti jemput datang umah k...perkara dah lepas, biar la lepas
kita saling maaf bermaafan, semperna bulan mulia ini,
mudah2han Allah akan ampun kan kesalahan kita..

Seriusly aku busan, aku x suka korang buat camni...
selama ini ada ke aku menyusahkan korang? xda kan..??
jika korang ada wat silap ngn aku..aku maafkan..aku x pernah bencikan
semua orang, semua aku sayang..
aku xda hal nak benci orang...

Kita hanya mampu merancang, Tapi Allah yang menentukan segalanya..

3 comments:

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuka
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

bebawak sabauuuu ye.... masih ade yang sayang pada mu jua

Khairiz said...

thank a lot k...Selamat hari raya gak...
sama2 la kita pulang ke kampung dengan selamat..ingat la org yang tersayang...

apezs shah said...

ceriaaaaa khai....:)