KeBuSaNaN MeLaNdA....


Kebelakangan ini aku terasa amat sepi sekali, x tahu kenapa,
maybe ramai member2 aku dah balik kg cuti raya, cuma aku jew blom cuti lagi..

Hari minggu aku hanya menghabiskan masa depan lappy jew..sampai tertido kat dpn lappy,
aku pun x tau nak wat apa dah ngn internet nih, dah busan doh..

Asyik dok melayan FB, Twitter n myspace je, kekadang busan, kekadang happy..
ini lah kehidupan bujang..sorang2 je xde peneman..huhu..

dua hari aku x kuar umah, dok je lam umah...sahur n berbuka pun
makan apa yang ada jew...huhu..
coz nak kuar pun x de kawan, aku x suka kuar sorang2 macam x betul je..heheeh

lagi beberapa hari lagi aku nak pulang ke kg halaman aku,
kini sabar menunggu je.
Tapi aku x tahu kenapa aku xcited sangat nak balik kg, 
walhal awal puasa hari tu aku dah balik da jumpa mak ayah aku,
tapi kali ini aku rasa cam lain jew...
apa yang dah berlaku pun x tahu...

Raya tahun ni macam biasa je bagi ku, xde rasa sangat nak raya,
cuma nak bersama ngn family tu je aku rasa..

kepada kawan2 lama aku, aku nak mintak maaf k...anggapan 
korang semua x masuk akal bagi ku..
kalau kita nak kawan, biarla kawan ngn ikhlas
jangan kawan time kita senang je, time susah semua menghilang diri,
sekarang korang lak nak salahkan aku,
aku x pernah buang member aku , walaupun ko selalu wat masalah kat aku,
aku tetap anggap ko kawan aku, aku x memilih la..
dan lagi satu...aku x pernah lupa korang k..

Raya nanti jemput datang umah k...perkara dah lepas, biar la lepas
kita saling maaf bermaafan, semperna bulan mulia ini,
mudah2han Allah akan ampun kan kesalahan kita..

Seriusly aku busan, aku x suka korang buat camni...
selama ini ada ke aku menyusahkan korang? xda kan..??
jika korang ada wat silap ngn aku..aku maafkan..aku x pernah bencikan
semua orang, semua aku sayang..
aku xda hal nak benci orang...

Kita hanya mampu merancang, Tapi Allah yang menentukan segalanya..

Aku Sedih :(



Aku x tahu kenapa dan mengapa???
Hati aku runsing, gelisah dan macam2 yang aku fikir dalam otak aku...
Tahun ni mood raya aku xde sangat...ntah kenapa, x rasa pun nak raya, cuama 
aku rindukan mak,abah,adik beradik dan anak2 buah kat kampung tu jer..
hari tu aku balik, xdapat nak jumpa semua, yang dapat jumpa pun sekejap je..

Hari ini, aku keseorangan di rumah, sorang2 buka puasa, sambil termenung melihat dinding, 
dan mendengar lagu2 raya...time makan tetibe je teringat masa makan 
bersama ngn family...x tahu la kenapa hati aku ni terlalu 
merindui mereka???

Jap lagi dah nak sahur, tapi makanan xde nak makan, kedai makan plak
jauh dari rumah, sahur ngn air masak aje la hari ini..
aku teringat detik2 indah sebelum ni
aku berbuka ramai2, sahur ramai2, tapi kali ni
aku sesorang je....apa la nasib..huhu

Lagi seminggu lagi masa untuk aku pulang ke kampung,
macam dah x sabar dah, rasa mau je pulang besok, mood kerja pun dah xda...

Time2 camni la, nak imbas balik kenangan masa silam, memang best
sangat, tapi sekarang dah x macm dulu dah, 
skrang banyak dah berubah, rindu ingin kembali pada zaman dulu2 kala...

Hari ini aku terasa sedih, kerana teringat kat sidia, yang berada 
jauh, tapi dekat di hati, tapi bila agaknya, aku boleh jumpa ngn dia..sejak kebelakangan ni
dia dah jarang call aku, messege aku...kenapa??
kenapa dia mendiam kan diri?? aku call pun x jawab, aku msg pun dia x reply??
apa salah aku pada dia??

Jika diri ini dah x diperlukan lagi....
just tell me the truth k...

Mood : Sad :(

SeLaMaT HaRi RaYa....


Tinggal beberapa hari lagi, umat islam akan meraya kan hari kemenangannya, iaitu hari raya aidilfitri, sebulan kita berpuasa dan tiba la masa untuk kita raya kan.

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN kepada anda semua, semoga raya tahun ini meriah buat anda semua.

Dan juga aku mohon ampun dan maaf , jika selama dalam perkenalan blog ini, aku ada tersalah type, tersasur bahasa dan sebagainya..biasa setiap manusia ini tiada yang sempurna.

aku berharap agar persiapan raya korang dah siap semuanya, dan berjimat la ketika berbelanja, ingat hari yang akan datang, jangan enjoy sakan shopping, lepas raya poket kosong, huhu..

Tahun ni aku sambut dengan sedeharna je, biasanya baju raya aku satu je, tapi raya tahun ni aku beli 2 pasang baju melayu, complete set...hehehe....saja suka2 coz tahun ni aku beraya di 2 buah negeri yang berlainan, satu kat kelantan dan satu lagi kat sarawak...

sebelum aku mengakhiri kata2 aku pada hari ini, aku nak ucap selamat berpuasa dan selamat hari raya lagi sekali, makan ketupat dan lemang ingat la aku di sini k.....sekian dahulu dari aku...