Trip to Teluk Batik, Lumut Perak

168143_491786712726_130804117726_6590613_3333445_n

Percutian aku kali ini adalah ke Teluk Batik, Lumut Perak, Semperna Jelajah Harian Metro yg Ke 20. yg berlansung pada 16hb Jan 2010.

kira ini adalah aktiviti hujung minggu la..hehehe, ramai artis yang turut serta dalam program ni, antaranya adalah Daus, ifa raziah, azza elit, amran ismail, Fizo omar, Fazly husain, Muhammad Mentor, Intan ladyana, Farahwaheeda,Yana, mas muharni, Shaheziey Sam,Roslan Shah dan ramai lagi…dan juga kakitangan Harian Metro.

Program ini bertujuan untuk merapatkan lagi Artis dengan peminat2 nya, dan memberi peluang kpd peminat kenali artis kesayangan mereka secara directly, xda la org kata minat dari jauh..hehehe.

Sebelum bertolak sempat lagi bergambar ngn artis2..ini antaranya :

DSC07022DSC07023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kami bertolak dari NSTP ke Lumut perak, dalam lebih kurang pukul 5.30ptg dan kami tiba ke hotel teluk batik pada jam 11malam.

Dan ini plak masa berhenti rehat di R&R Tapah.(thanks to abg roslan shah, coz support kami semua minum petang hari itu)

DSC07025DSC07026DSC07029DSC07035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sampai je kat hotel teluk batik, selepas taklimat serba sedikit tentang program pagi besok, ingatkan dah boleh masuk bilik tido la, tetapi x dapat lagi, coz katanya ada meeting terbesar, pasal isu facebook la plak, mangsa keadaan Fazly Husain dan Muhammad Mentor, katanya mereka ni heboh2 kat facebook, tentang hotel yg kami duduk ni, dan meminta supaya peminat berjumpa dalam bilik, apa lai cuak la depa, masing2 blur…Muhd siap tunjuk bukti lagi yg dia x bersalah, fazly lak hangin la, coz x tahu menahu, Roslan shah plak wat muka tension, terdiam semua….

n lastly, rupa2 nya ni helah semata, diorang ni memang dah planning awal2 lagi nak pekenakan fazly ni, tapi muhd pun turut jadi masa, kebetulan malam tu adalah malam hari jadi Fazly Husain, tu yg diorang wat surprise, tapi membuatkan org lain blur, tu la, taktik pekenakan org memang hebat..hehehe..

ini antara gambar2 dalam bilik meeting hehehe :

DSC07037DSC07038DSC07039DSC07040

Keesokan harinya, program bermula pada pukul 7pagi, selepas sarapan pagi, antara program pada pagi tu adalah senamrobik poco2 bersama2 ngn orang lumut. dan lepas senamrobik, sukaneka bersama orang ramai, sebanyak 4 kumpulan yang akan berentap utk merebut juara..hehehe antaranya kumpulan biru, kuning, merah dan hijau.

antara permainannya seperti lari dalam guni, belon air, bowling kelapa, tarik tali dan pelbagai lagi..

DSC07048DSC07051DSC07053DSC07054DSC07059DSC07063DSC07065DSC07066DSC07070DSC07071DSC07072DSC07073DSC07083DSC07084DSC07086DSC07087DSC07091DSC07093DSC07097DSC07100DSC07104164711_491787997726_130804117726_6590627_160594_n166173_491787137726_130804117726_6590621_3299016_n166175_491787212726_130804117726_6590622_5256052_n

 

lastly kumpulan hijau menjuarai keseluruhan, merah tempat ke 2, biru ke 3,dan kuning ke 4, sukaneka berakhir kul 12 tghari dan stop rehat jap,

Program yg seterusnya adalah pertandingan karoake dan persembahan nyanyian dari artis..dan pukul 8 bersurai n terus balik KL.

apa2 pn enjoy la..org2 lumut memang sporting hehehe….ok la…sampai sini je la citer aku kali ni…kalau nk ikutkan memang banyak lagi gambar tapi yg selebihnya tgk la kat fb k..hehehe..

dan layan video ini…

Video masa jelajah harian metro

5 comments:

aiman rashidd said...

wahhhh bestnya tengok :)

Khairiz said...

hehehe blh la tahan

leisure and receational teluk batik said...

nice blog.. we like.... aritu kami pon pergi sna bagi mnjayakan program jelajah metro ni.. share experience dgn kami about teluk batik eh.. kami pelajar in tourism mangemnet.tgh wat blog n fbook tok promote teluk batik, be follower our blog.. n get new information kt blog kami..give me support k.. nk dapt kn mklumt layari di blog http://rejoicingtelukbatik.blogspot.com/ kat fbook lak http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000580168993.. jgn lupe tglkan komen.. hehe.. p

Khairiz said...

owh ic, thanks for view my blog, it's ok, i will be follow your blog n facebook, n also i will be give support....thanks again.

leisure and receational teluk batik said...

dah tggl kan komen ke.. hehe.. kami stil menugu.. share experience ng kmi tau