Hujung Minggu di Genting Highland

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua, bertemu kembali di entry kali ini.

macam biasa, entry aku sekarang ni semua nya berkisahkan tentang percutian aku, hehe..

Ok la trip aku kali ini adalah percutian hujung minggu di Kota Keriangan, Genting Highland, bersama Rose, Mama, K.fini, k.mas, Rach dan derek.

P1220301

Aku pun dah x tahu yang ke berapa kali dah kami dtg ke sini pun x tahu, bukan apa, disebabkan genting highland jew yg dekat dengan KL, so dat y la kami selalu dtg ke sana.

Ye la, untuk penuhkan aktiviti-aktiviti dihujung minggu, hidup ni perlukan kecerian, x best lau hdp sentiasa kesepian dan x ceria kan..hehehe..

P1220278

P1220280

orang kata, lau pergi mana2 tempat, lau x da gambar x seronok la kan..hehehe, sama la kami juga, kemana saja kami pergi pasti ada gambar, x kisah la gambar x cantik pun, coz kami tahu, kami bukannya photographer hahaha…..

hanya 1 hari je kami kesana, bertolak awal pagi dan balik awal senja….bukan pergi sana nak main game sangat pun, just tuk enjoy dan release tension je pun, dan kat sana kan sejuk dan nyaman, so otak pun segar la, hilang kan diri seketika dari dok kat bandar yang penuh sesak dan padat ngn manusia dan kenderaan….

 

P1220293

                                            hehe..ini aku x kenal sapa dia….??

P1220287

Yang ni plak aku panggil mama jew, coz x tau nama betul hehehe, ikut org panggil jew.

P1220288

                                                            Derek & Rose….

P1220290ini plak rach, org kata dia ni kembar aku, coz muka dia hampir sama ngn     aku..hehe                                          P1220289

                                         Kak Syafini & Kak Mas…

Thanks to all, coz korang semua happening n sporting, hehehe, ada masa lagi kita hang out sama2 k….

next time kita plan pg beach lak baru best..hehehe, pergi ramai2 baru lah enjoy kan. bila lagi time bujang ni la kita guna masa yang sebaiknya tuk p bercuti bersama2, t lau dah bekeluarga dah susah dah, lau p cuti pun mesti p ngn family..hehehe…

P1220295P1220298P1220303P1220308P1220314P1220315P1220322P1220324P1220333P1220334P1220339P1220343P1220344P1220354

P1220361180223_1521950537056_1483362867_31129680_6917311_n

dulunya seorang yang penakut ular, tetapi dah terbalik dah, skrg dah mula berjinak2 dengan ular hehe, dah x tahan selalu kena buli ngn aku suatu ketika dahulu, yang mana suara pekikan nya boleh dengan satu genting, tapi sekarang tidak lagi, dah blh cium n sayang ular dah skrang, Congrat bro!!, t boleh tlg jaga ular sawa aku ok…:)

167000_1521963537381_1483362867_31129719_3311929_n

Ini adalah antara koleksi gambar yang ada pada aku, banyak lagi, tapi ada kat kamera orng lain, dan boleh juga lau nk tgk gambar lagi banyak pergi la kat Facebook aku, Khai Riz, kat sana banyak gambar yang terkini pasal percutian aku.

Terlampau banyak destinasi yang aku pergi sampai aku x sempat nak update blog aku hehe.. apa2 pun thanks to all, yang sudi meluangkan masa untuk menjenguk blog aku yang x seberapa nih……dan thanks juga kpd yang tinggal kan komen dan chat room aku, InsyaAllah ada masa nanti aku akan balas semua komen dan chat korang k…..

selamat membaca…….

salam rindu utk korang semua ikhlas dari saya

Khai @ Adiey.

No comments: