AMIR DI GUGUR DARI AF9

 

224766_213066005388534_180449741983494_784067_2589364_n

Perjuangan Amir di Akademi Fantasia untuk musim ke 9 ini, sudah berakhir, apabila nama nya di sebut dalam operasi gugur.

Mungkin AF ini bukan tempat amir, mungkin di luar sana banyak lagi peluang untuk amir. so Amir jangan bersedih sangat k…

sebelum aku terus kan lg, aku ingin kenalkan lah ya , Amir ini kawan aku, n dia kawan baik ngn Daus AF8. that y la aku citer pasal dia, support kawan…

aku x boleh nk komen lebih2 pasal ko mir, org lain da banyak dah bagi komen kat ko, apa pun aku tetap gak nk bagi komen or kritik tuk ko ni.

dari awal lagi aku tengok ko malam tu, ko lemah, aku dapat tahu ko kena asma sebelum buat persembahan, aku x tau betul or x, wallahualam…

komen pertama aku, pemilihan lagu, sepatutnya ko tahu lagu apa yang sesuai ngn ko, aku pk ko akan bawa lagu risau, or lagu yang biasa2 ko bawa..tapi ko dah pilih lgu d’lema, Daus dah cakap kat aku, yg ko x blh bawa lagu tu, tapi bila aku tgk persembahan ko semalam memang betul, ko x blh bawa lagu tu, rugi mir, rugi..org dah bg peluang dah kat ko tuk ko tunjuk bakat ko, kenapa ko x kuarkan bakat ko tu, napa ko takut setiap kali wat persembahan, aku ada kat tepi stage, aku nmpak ko memang gugup.

222901_213066015388533_180449741983494_784068_6922754_n

komen ke 2 aku – ko cepat sangat panik, lg2 bila kawan2 ko sebut nama ko sbg calon gugur, muka ko terus hilang semangat, sepatutnya ko kena lawan, ko kena bukti yang ko boleh buat, apa yg ku sangkakan betul, sampai ke persembahan ko terbawa2 kerungsingan yg berserabut dlm kepala ko tuh,sampai ko hilang fokus tuk menyanyi.

Dan aku tertanya2, untuk apa  prop tuh??? sampai ke sudah aku tgk ko guna prop tu, sebagai tongkat  tuk ko berdiri, coz aku tgk kaki ko menggeletar..

xpa la mir, dah lepas dah seksa or tekanan ko dalam AF tuh, aku percaya kat luar sana banyak lagi tempat ko, aku bkn x suka, tapi x puas hati, coz ko ada suara yg unik, suara ko sedap, tapi kenapa ko x nk kuarkan tu….ini kan yg ko mahukan…ok la…cuba lagi k…

komen aku yang terakhir, kitaorang rasa terkilan gak la ngn ko, sebab apa? ko nk tahu? baik la aku g tau, mir, susah sangat ke ko nk senyum mir, ko macam wat x nampak jew fans2 ko kat bawah tu jerit2 nama ko,ke  ko x dengar  nama ko di sebut di jerit2…?? at least ko senyum la kat diorang, macam org lain pun gugup gak, tapi tetap bg senyuman…tp ko langsung x, diorang susah payah buat tuk ko, tiap2 minggu pergi, tapi ??? yg ketara sangat aku nampak, masa malam sabtu hari tu…diorang menjerit nama ko sampai nk keluar anak tekak, tapi ko langsung x pandang  atau senyum, aku xkesah ko nak senyum or x…tapi hargai la fans ko…..

sampai sini je kot, entry aku kali ini..hehehehe…entry aku ni bukan marah cuma bagi komen sikit jew…berbanding komen2 org lain yg lg teruk, tapi aku x nk la, coz ko member kitaorang….sorry mir :)

5 comments:

nabilah_2908 said...

oh...Amir terkeluar juga yer...

hmm...xpe la kan..bumi Allah luas..ada rezeki kat tmpt lain... ;)

sy ikuti blog tunang Amir...kesian dia menanggung rindu..xdpt berhubung secara terus... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
JAJAN

Khairiz said...

nabilah : yup, tapi rindu kat tunang tu bukan lah satu alasan dia, sepatutntya amir kena sedia menghadapi semuanya, kalau rindu ngn mak ayah x pa la juga, nk jadi seorang artis ni bukan mudah, peluang dah ada depan mata, rugi la x buat betul2, x hilangnya tunangnya, kalau masing2 setia....

apa pun sy kawan dia, sy tetap support dia...

Suryss said...

Haha abg, smpai nak terkeluar anak tekak ehh? hek3, xpelah abg, kita tau dia gugup, hope dia dpt perbaiki lah benda ne :D

Khairiz said...

sury : abg cakap bkn abg la, fans dia,faham2 la..yup, hope dia dapat wat yg terbaik la kat luar nanti...

.sweet-ants. said...

amir ni ada bakat dan suara tersendiri. kenal & minat dia since tunang dia selalu cter kat blog & post video2 amir nyanyi smbil main gitar..sedih gak laa x dpt tgk amir perform terbaik mcm dalam video2 kt fanpage dia tu.. agaknya ni la org ckp xde rezeki. pape pon gudluck amir kitorang selalu myokong amir ;)