Membuatkan Hari aku badmood!!!

 

dalam dunia ni kalau xda manusia seperti ini, x aman kot hidup, huh!! aku paling x suka manusia yang suka sangat nk jaga tepi kain orang, kenapa la x nak jaga tepi kain sendiri.

Ingat ya, x da sorang pun manusia dalam dunia ni sempurna, melainkan Nabi Muhammad SAW. so, jangan ingat diri tu sempurna k, sebaliknya, sebelum kita mencari salah orang, sepatutnya kita cermin diri dulu, cari kesalahan sendiri baru cari kesalahan orang.

Aku paling benci dan manusia hipokrit, depan aku cakap baik jew, pijak semut pun x mati, tapi belakang aku kemain lagi cerita tentang aku, cerita tentang keburukan aku. korang happy erk citer keburukan orang lain??? apa motif sebenar korang citer hal aku? apa yg korang dapat??? aku x pernah cari silap ngn korang, tapi napa korang nk cari pasal ngn aku? hah.

Kalau korang nk tahu sepanjang hidup aku, aku xda musuh k, dan aku juga x suka benci orang, malah aku sayang korang semua, tapi jangan paksa aku benci korang, ingat ya sekali aku benci korang, sampai bila-bila pun aku akan benci, dat y la aku x nak benci, kalau korang nk tahu, di sebabkan hal ni lah, yang memboleh kan aku putuskan persahabatan, aku kemain lagi jaga persahatan ngn korang, tapi akhirnya ini balasan korang terhadap aku…thanks a lot my friend….

sebelum kita kenal lagi, aku da cakap aku paling x suka, belakang aku citer bukan2, lau x puas hati gentle la beb, jgn jadi pengecut….hidup aku, hanya aku ngn family aku sahaja yg berhak menentukan, korang jangan pandai2 nak tentukan hidup aku. terpulang la cara hidup aku camana sekali pun, yang korang susah2 kenapa?

aku x pernah paksa pun korang tuk kawan ngan aku, aku akan terima orang yang betul2 nak kawan ngn aku, kalau korang rasa dah x nak kawan ngn aku, sila bla dalam hidup aku, sabar aku ada limit, jangan sampai aku hilang sabar k….

Kalau korang ingat hidup korang tu baik sangat go on la, tapi bagi diri aku, aku mengaku aku bukan la baik sangat, semua manusia atas muka bumi ini, x pernah terlepas dari melakukan kesilapan, sama juga seperti aku, dan kalau korang rasa diri korang tu sempurna, syabas aku ucapkan…..

aku mahu hidup aku aman, dan gembira selalu, dan tolong jangan spoilkan mood aku, bila aku badmood sorry to say la ya…ini yang korang mahukan, so apa blh buat, x guna mintak maaf, coz dah berkali-kali aku cakap, kalau nk bersembang tu blh x citer hal lain, napa nk citer pasal aku, dan memalukan aku depan kawan2 lain??? aku pun da x faham da ngn sikap korang, aku dah habis hormat dah korang sebagai kawan aku….

ok la kali ini aku terima, tapi ingat hanya sekali saja aku cakap, coz aku x suka cakap banyak kali, dah la diri tu terlampau banyak dah dosa, so cepat2 la bertaubat, nanti kan x sempat nak bertaubat dah mati, sapa yang rugi??? diri sendiri yang rugi kan…lau yg kafir tu aku x ley nak cakap apa la….

Maaf kan aku, kalau aku bercakap sedemikian, kerana korang memaksa aku tuk bercakap seperti ini, aku nak pesan buat kali terakhir ya, kalau korang nk kawan ngn aku, korang jangan buat perkara yang aku marah k, dan korang jgn ingat, selama ini aku hanya  tersenyum dgn apa yg korang buat, tapi kali ini tidak, kenapa aku benci korang, korang tanya la diri sendiri….

aku nk kawan ngn orang betul2 ikhlas nak kawan ngn aku….dan aku juga ada hak tuk pilih sapa teman hidup aku, dan sapa kawan baik aku….

3 comments:

Nur Liyana Chew said...

jgn marah marah .. huhuu =='

Khairiz said...

tu kekadang hidup ni tension sangat, ada kawan seperti ini, alhamdulillah org tu pun da xda lam hidup abg..huhu

sarah said...

Susah klu ad kwn yg busuk ht. .singkirkan je dr hdup kamu. .mcm singkirkan kotoran dari baju. .hek3