Allhamdulillah!!!

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada kalian semua, semoga berada dalam keadaan sihat walfiat ya, nanti lau sakit x dapat nak baca blog aku ni..hehehe Smile

Alhamdulillah..aku bersyukur kehadrat Illahi, kerana sampai ke hari ini Allah telah mengurniakan kepada aku, kawan yang sebegitu ramai sekali, hampir tiap2 hari aku punyai kawan baru. Aku bersyukur dan berterima kasih kerana korang semua sudi berkawan dengan aku, walaupun dari luar nampak aku seperti seorang yang sombong kan?..tapi hakikatnya memang tidak, aku akan berkawan selagi ada orng yang masih nak berkawan ngn aku..

orang kata kalau kita buat baik ngn orang, orang pun akan buat baik ngn kita, sama la kalau kita x sombong ngn orang, orang pun x kan sombong ngn kita,betul x?  dalam berkawan ni jangan la kita cari musuh, kita elakkan dari bermusuh-musuhan ni, amal kan berkawan dengan cara sihat…baru la aman kan???

Hidup ni mana lengkap ? kalau kita xda kawan, dari kecil lagi kita dah pandai berkawan kan? kerana kita x mau hidup kita sunyi…so, apa yang aku nak bagitau kat sini, kalau korang ikhlas kawan ngn aku, aku pun ikhlas kawan ngn korang k.

Hari ni aku ambil masa lama sikit tuk facebook aku, aku bukan ada satu akaun je aku ada 2 akaun fb, tiap2 hari ada je yang add aku di kedua2 akaun fb aku..walaupun nama x sama yang aku gunakan. jenis aku x pernah nk memilih siapa yang layak kawan ngn aku, bagi aku semua orang layak berkawan,so xda la menimbulkan masalah disitu hehe… so tadi aku buka la sekejap facebook aku yang bernama Khai Riz tuh, apa yang aku terkejutnya, bila aku tgk notification fb x stop manusia2 yang meng”Like” pic aku, blur sekejap, sampai aku x sempat nak buka semua, dah terasa diri aku ni macam artis la plak kan? hehehe…apa2pun aku nk ucap jutaan terima kasih kat semua orang kerana korang alert pasal aku…sama la lau aku post status pun…

Dan aku nk g tau, aku memang jarang balas komen di status kawan2 yang lain, even status aku sendiri pun kekadang x balas, if ada masa lebih ok la..lau aku buka pun aku akan pantau yang aku dulu hehee, t kan kalau aku x balas, katanya aku sombong plak kan hehehe…

Tapi walauapapun aku bersyukur kerana aku punyai kawan yang ramai dan semuanya baik2, dan terima kasih kerana menerima kehadiran aku Smile

ok la ya, aku pun dah tahu apa aku merepek nih, kan t kan panjang2 busan lak korang nak baca kan??

8 comments:

CikYana(",) said...

Wasalam
Nice entryy

Thanx jugak sbb sudi jd kawan sy
>.<

Khairiz said...

most welcome :)
sudi2 la baca entry lain k...n thanks juga tuk awak hehe :)

CikYana(",) said...

Okayy
Esok sy sambung bace entry2 awk yer

Hehehe
(•͡˘˛˘ •͡ !)

Khairiz said...

owh ok :)

Nur Liyana Chew said...

syukurlah .. ^^

Khairiz said...

liyana : yup abg sentiasa bersyukur

Nur Liyana Chew said...

abg khai : heheee...gud :)

Khairiz said...

liya : thanks :)