Bersantai Di Hutan Lipur Sg. Tekala…

 

IMG_1424

selepas penat mendaki bukit broga, dan perut pun sudah kenyang, badan plak yang panas, so apa lagi masa otw balik tuh kami singgah la kat Hutan Lipur Sg. Tekala, yang berada x jauh dari Broga.

Maaf ya, bukan aku nk snap gambar pasangan tu, masa aku snap, aku x perasan lak ada couple yg dok sana, tapa la femes la kejap kan..hehehe…

Aku memang suka2 tempat2 camni, da lama da aku x pergi tempat2 camni…dulu2 je masa kat kg. Ni pun first time gak kami datang ke sini…memang best, udara yang nyaman, air yang sejuk dan suasana yang tenang.

IMG_1426

nk blh sampai ke tempat ni, nak kena daki bukit lagi, dah la baru turun bukit n kena naik lagi bukit kat hutan ni, tapi nak mandi nya pasal tu yang naik juga, nak mandi kat bawah nantikan berebut lak ngn budak, so cari lah tempat orang dewasa mandi..huhu…

IMG_1450

tengok pada air nya best kan, xsabar rasanya aku nak mandi, tapi masa ni aku lom mandi lagi, bab gurl2 ada kat atas baru tu tengah skodeng haha, maklum la aku ni pemalu orang nya hahaha..satement x bley blah hahaha, sekali sekala apa salahnya kan, rasa malu kat kaum wanita nih hehe…

IMG_1482

wa memang x tahan sejuk der, hahaha..walhal baru je turun tapi dah mengigil dah kesejukan, so berendam cam badak je la jawabnya hahaha….sekali pandang gambar aku blh la, jgn tengok lelama t lain lak jadinya kan..hahahaa….

Dan ni pic last aku tuk hari ni, dah x tahan dok dalam air, so terpaksa la dok atas batu…

IMG_1459

apapun tempat ni memang best, aku suka tempat ni kenapa? sebab boleh buat aku tenang, hilang stress dan mudah mendapat ilham atau idea. Smile

11 comments:

hairy said...

nnti klo p lagi nak ikut erk..hehehe

Khairiz said...

hairiy : haha ok :)

Nur Liyana Chew said...

bestnyer abg :)

Khairiz said...

liyana : memeng best, rasa nak p lagi hehe, tu la smlm penat naik bukit broga tu yg p mandi tuh hehehe

Nur Liyana Chew said...

dpt cuci mata skali kan...hijau je pemandangan...segar je mata...:)

Khairiz said...

liyana : yup betul tu..hehe ingat cuci mata apa td hahaha

Nur Liyana Chew said...

hikhik/ apela abg ni :)

Khairiz said...

liyana : mana la tau, kot liyana nk cuci mata tgk owg lelaki mandi kat sana hahaha

Nur Liyana Chew said...

hahaha. tkde mknenyer la abg... :)

skali skala lepak mcm ni best kan :)

Khairiz said...

liyana : yup memang best sangat la...blh tenngkan jiwa sekali

maszull said...

assalamualaikum...nice n3 ni mama nak tukar dr salam ke assalamualaikum yg penuh nyer...

mekacih yer bg info yg baik ni...:)