First Time

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

seri pentas

First time seumur hidup aku pergi audition dan bukan first time aku p seri pentas ni.., haha selama ni aku memang x berminat langsung nk pergi audition, tapi kali ni aku x tau napa, aku nk sangat pergi huhu…

Audition apa ? hehe…Ujibakat Pencarian Penyampai Radio &Ahli Zoomerz Hot FM tapi aku ambil penyampai radio la, coz sesuai ngn umur aku, nak ambil ahli zoomers x dapat la, sebab dia nak umur 25 thn ke bawah, yg aku lak 25 thn ke atas..hehehe…

321221_10150369912849271_92562929270_7961741_1443060226_n

perasaan berdebar2 tu memang ada la, coz aku xda pengalaman lagi lau bab2 camni, selalu tgk orang je..hehehe, bila part aku memang la gemuruh sikit, tapi Alhamdulillah semua tu boleh kawal…

Pada mulanya memang nk pergi awal, tapi bila di fikirkan semuanya lom settle lg, so aku p la petang, dengan harapan orang dah x ramai, tapi aku silap, upanya semakin petang semakin ramai, so terpaksa la tunggu giliran..hehehe cantik no aku dapat….

IMG_1600

haha, cantik x no aku kan? masa ni baru turn yang ke 80, so lama lagi la kena tunggu, dat y aku kuar lu jumpa kawan kat luar, coz kawan2 x ley nk masuk ke dalam hehe….

Masa ni kul 2 x silap, n my turn kul 5.30 hehehe, masa nk sampai my turn tuhan saja yang tahu, dek kerana laju sangat sampai aku x sempat nak baca script, blur kejap aku bila masuk dalm bilik audition, tu hehehe, mana x nya, script dalam bahasa malaysia kita nk di suruh tukarnya ke dalam loghat masing2…part aku kena agak susah la sikit walau pun script tu x panjang…

apa2 pun aku dah mencuba sebaiknya…aku pergi audition ni sebab nak mencuba…aku x berharap sangat la lau aku dapat…tapi lau dapat tu rezeki aku la…aku p ni pun sebab nk cuba je, lau x cuba mana la kita tau kan kita ni ada bakat or x…hehehe…

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, kalau tgk balik video aku tu nanti comfirm kelakar habis la..hahaha, mana x nya, masuk2 dalam bilik tu, aku lak yg banyak tanya juri..hahaha…macam2 la.

Apapun aku enjoy, lepas kuar je pintu seri pentas tu, aku da stop pk apa yang dah berlaku dalam pagar tu haha….apa yang aku nak da dapat, da la…tambah2 lagi perut da lapar giler so terus balik n p cari kedai makan…

ok la sampai sini saja la k….jumpa lagi…

19 comments:

normi nieza said...

alhamdulillah dah selesai....

Khairiz said...

Kak norm : yup..Alhamdulillah

Nur Liyana Chew said...

wah. haha. bestnyer. kalau dpt, kompem kite jd pendegar setia hot fm :p

Khairiz said...

liyana : hahaha...ye ke? walaupun versi pantai timur?

amirnawawi said...

Pastu dapat ke tak bro? Fuh!! bukan untuk orang kelantan ngan terengganu jer ke audition tuh?

Khairiz said...

amirnawawi : yup, sekadar mencuba..dapat or x, blm tau lg...

Nur Liyana Chew said...

ehe..pantai timur pon, pantai timurla abg :)

Khairiz said...

liyana : bagus adik abg nih...thanks for support k:)

Nur Liyana Chew said...

always support u abg..gudluck ^^

✿ miSs.FatieN Si buN² ✿ said...

sangat jeles! .. sabah tade :( nak try jugeeee ..........

faizal mohd said...

wah! glamer la pasni. Hehe :)

Khairiz said...

liyana : thanks a lot :)

Khairiz said...

miss fatien : la ya ka, sabar k, mana tau lepas ni ada

Khairiz said...

faizal : me tetap me, xda nya nk gelemer hehe

I am...izuan said...

ada juga kawan satu kampus sorang ni pergi sana..hurmm..so apa result?ok?btw, good luck!

singgah dan follow, follow me back if u dont mind.tq

Umar Arlee said...

all the best, Khairiz!

Khairiz said...

Umar : thanks a lot k, insyaAllah if ada rezeki :)

Khairiz said...

I am Izuan : owh ya ka, btw thanks ya

cindyrina said...

wah!!!! wish you success!!!