Jadi lah diri anda sendiri

dennisoh1

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada blogger dan reader semua. Semoga berada dalam keadaan sihat walfiat.

Jadi lah diri sendiri, jangan jadi diri orang lain, wat apa nak susahkan diri nak jadi orang lain? masing2 ada cara tersendiri betul? buat la apa yang korang nak buat, asalkan benda tu betul dan memberikan hidup anda gembira.

Jangan terlalu memikirkan hal orang lain, malah cuba fikir untuk diri sendiri k. xsalah kalau nk minta pandangan dan pendapat dari org lain, dan cuba pelajari menerima teguran. Tapi kena tengok juga cara teguran macamana, lau ala2 sindiran tu bo layan la k, jangan peningkan kepala tu…

Korang ada hak betul nak buat apapun? janji anda x menyusahkan orang lain. Dan biarkan orang lain yang nak  susahkan diri mereka sendiri, tiada paksaan betul ?

Apa pun jadi lah diri anda sendiri, setiap ciptaan Allah ada keistimewaan yang tersendiri, dan cuba cari keistimewaan dalam diri anda k, jangan cari keistimewaan org lain …..percaya dan yakin pada diri sendiri itu yang paling bagus dalam hidup anda.

Cuba faham kan apa maksud itu k…Assalamualaikum.

23 comments:

ed shokolath said...

ed rasa ed tahu maksud tersirat entri ni... :) x kisah la kita nk merepek ape kt blog... janji happy mappy

Khairiz said...

ed : bagus la if ed tahu...betul tu, janji kita happy betul?

katakataDILA said...

Blog sendiri kan, suka hati la nak bg entry apa pun. Kalau tak nak baca, X je. Ha ha ha :)

Khairiz said...

katakataDILA : yup betul tu, blog kita kepunyaan kita, xda paksaan tuk baca or x, nk dtg jenguk or x, lau suka baca, lau x suka xpa la....

katakataDILA said...

Tp pelik la kan kalau yg famos2 tuh, apa dorg post pun org baca jgk, org komen jgk. Kdg2 tempek gambar sebijik je dah brpuluh2 komen. Tak payah susah2 nak pikir.

Umar Arlee said...

waalaikumusalam Khairiz. yes, jdlah diri sendiri. tak semua akan suka, dan tak semua akan tak tak suka dengan kita. ;) hanya pandangan sendiri

Khairiz said...

katakataDILA : yup betul tu..x usah kata tepek segambar sekeping je, type assalamualaikum je, pun ada yg komen berjela, tp itu biarla mereka, kita beblog ni bkn nk mencari populariti betul..kita berblog ni sekadar hobi je btul? jgn susah2 pk org...pk kita sendiri dah, terima je semua ada org suka ke x k...

Khairiz said...

Umar Arlee : yup itu lah yg sy cuba sampaikan...apa pun terpulang pada diri kita sendiri untuk macamana memanipulasikan blog kita sendiri. Thanks ya :)

Adylia Qarissa said...

tak semua suka kita dan sama jugak tak suma kita suka...ermmm...

apa pon, teruskan berblog..pasti ada orang yang minat dengan penulisan kita. :)

psssstt..dah makan belum?? :p

katakataDILA said...

Nih dah boleh jd kaunselor dah nih :)

Khairiz said...

Adliya : yup betul tu, kita terus je dengan cara kita sendiri, suka atau x tu lain kira, masing2 ada citarasa masing2 kan? hehehe..

opss!! makan ubat? ubat apa ya?

Khairiz said...

katakataDILA : haha kaunselor erk? x kot x layak lagi hehehe...

katakataDILA said...

ciri2 dah ada tuh, Go on je. Kang tau2 famos kalah dr fadzilah kamsah uh :)

Khairiz said...

katakataDila : hahaha...x blh lawan, biasa2 je ok la

katakataDILA said...

eyh nak tumpang tanye. U artis ke hape nih ? Style dah mcm artis, Ha ha ha mana tau dapat kawan ngn artis ke ? *winkwink :)

Khairiz said...

katakataDILA : eh nk ty juga ni, u x tido lg ke? i da nk tido dah ni..dlm entry i ada dah bg tau sapa sbnrnya..k la i g tau k, i org biasa je

katakataDILA said...

mlm2 gini i jd makgad :)
owh okeyh.
i cr sampai lubang cacing.
Ha ha ha

katakataDILA said...

Btw, I dah khatam entry U :)
wink wink.
Naseb bek tak payah nak korek lubang dalam2 sampai jumpa cacing bagai.
Ha ha ha

Khairiz said...

katakataDILA : terima kasih atas kesudian anda tuk selongkar blog saya ni hehe..ada masa sy selongkar blog kamu juga k :)

katakataDILA said...
This comment has been removed by the author.
katakataDILA said...

tak payah la. Tak jumpa apa2 yg mnarik pun. Ha ha

Khairiz said...

katakataDILA : Owh ya ka, saje je, mana tau kot2 ada yg menarik kan?

katakataDILA said...

iye. Comfirm takde yg mnarik ^^