Majlis Lan Berambeh Anak Sarawak.

IMG_1159

malam semalam aku di jemput untuk hadir ke Majlis Lan Berambeh Anak Sarawak, dalam bahasa malaysia kita Majlis ramah tamah bersama anak sarawak, yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). Majlis ni bermula pada pukul 8.30 malam, di rasmikan dan di anjur oleh Y.A.B PEHIN SRI HAJI ABDUL TAIB MAHMUD.

Seramai lebih kurang 3 ribu anak2 sarawak menbajiri PWTC semalam, yang datang dari seluruh pelusik negeri yang ada dimalaysia ni..dan aku dpt tahu semuanya di taja oleh Seri Haji,kebanyakkan nya terdiri dari pelajar di semua IPTA yg terpilih…. aku terpikir la knp menteri lain xda buat macam MB sarawak ni buat? kan best buat macam ni..meraikan anak negeri, yang berada di perantauan.

Tujuan sebenarnya ingin merapatkan lg hubungan pemimpin dengan rakyat jelata. Bersyukur la orang sarawak kerana korang semua di hargai…malam smlm juga ada persembahan dari artis kelahiran sarawak seperti Hafiz AF7, Daus AF8, Farina AF8, Nafizah, dan lg sorang aku x kenal dari program mentor..hehe x sempat nk berkenalan ngn dia td..hehehe

IMG_1170

 

IMG_1217

gambar ni masa daus wat persembahan3 lagu dia bawa mlm sml, aku bukan aku, lagu tilu, Yank, wali band dan lgu daus sendiri Kenapa. sorry x dapat nk ambil gambar live, coz aku dok kat tepi stage, malam semalam aku handle daus, tu yg dok back stage je …bukan x ley kedepan blh tp crowded sgt org kat depan stage tu…so tgk kat skrin je la…

IMG_1183IMG_1187

dan gambar di atas ni plak Hafiz tgh nyanyi, dia bawa 3 lagu, nokhta cinta, awan nano dan lagu baru dia lupa tajuk daa..hehehehe..gambar orang lain x sempat nak ambil coz, ada keja2 yg perlu di buat..hehehe kiranya jemput buat keja la ni,,haha tapi enjoy….

IMG_1144

IMG_1156

IMG_1146

IMG_1201 - Copy

ni gambar ngn kak nafizah, aku suka suara dia power dohh….layan je bila dia nyanyi, dua2 lagu dia bawa lagu omputih, lagu omputih nih aku x banyak sangat tahu tajuk dia hahahaha….

IMG_1203 - Copy

IMG_1206 - Copy

IMG_1175

IMG_1160

IMG_1177IMG_1179

hahaha..ni sapa la plak budak 2 orang nih, hehehe peminat daus ke? anak aku ke? hahaha xda la ni anak uncle Daus, diorang pun ada kat sana….Izzi n purty, comel dak 2 org nih…teringin nak ada ank sendiri la plak…..hehehe….

IMG_1220IMG_1221

ops!!! terover la plak…xpa la da org asyik suruh kita je snap gambar diorang post sorang2, aku pun nak gak la…..hahaha walaupun x sefemes cam diorang hehehe….

IMG_1232

haha yang ni plak camana ley x snap sendiri ntah wallpaper iPhone aku nih, mungkin dia nak tunjuk kul 11 malam dah, dia soh aku balik kot hahaha….

IMG_1145

tgk diorang ni makan ni best juga, masa tu memang aku tgh lapar, dok tunggu la bila la kitaorang blh makan, cam best je tgk lauk2 yg di hidang, tapi tunggu nya tunggu, last2 kat kedai gak kami makan kasihan, coz Daus rushing coz hari ni dia nak ke Kuching sarawak ada show kat sana…lagi pun x tahan daus asyik kena serbu, rimas gak la rasa. terpaksa la bawa lari Daus n terpaksa guna jalan belakang, lau xwat cam tu jawabnya x balik la kami semua nanti…hehehe..bkn x bg brgmbar, kami x bg peluang da, asyik org sama je nk bergambar, org lain camana lak..sorry la la lau sapa yg ada kat sana semalam dlm blog aku nih….hehe

Maaf la quality gambar x menarik, maklum la snap guna phone jew..x mampu n x pandai nk guna dslr nih..lg pun x minat hehehe..bukan xda yang menarik, cuma semua tu dalam Galaxy Tab Daus, x sempat nk transfer tadi heheehe….

Apapun aku nk ucap thanks la coz sudi invite aku ke sana, atleast blh gak aku kenal ngn korang2 semua kan…x semua la, cuma kaum kerabar retis je hehehe….aku nk tunggu negeri aku lak, bila la nik aziz nk buat camni tuk rakyat kelantan diperantauan ni..hehe

6 comments:

mY naMe iS haJar said...

wow!!nice occasion n pics..=)

Khairiz said...

thanks...:)

Nur Liyana Chew said...

seronok ! :)

hyz said...

kamo org sarawak kah? heheh meriahhhhhh majlis

Khairiz said...

hyz : bukan la kmek bukan org sarawak hehehe

Fezzy Sha said...

mesti best mun dapat pg. :)