Masih banyak…

 

Assalamualaikum dan salama sejahtera kepada blogger sekalian…

Katanya nk rehat kan? tapi x blh la rasa cam x best lak lau x buka blog sehari hehehe…bukan apa kerja tertangguh masih banyak lagi nak kena siapkan, memandangkan due date dia hujung minggu ni, tu yang terpaksa buat cepat….

Semalaman aku buat masih juga siap2, ada 2 sistem yang perlu aku siapkan, InsyaAllah aku akan cuba buat sedaya upaya aku, mungkin selesai sistem aku ni, aku nk rehat puas2…

Aku enjoy buat kerja ngn coding2 ni, bagi aku menarik sangat, coz bila kita buat coding n dapat hasil dia, rasa memang happy sangat2..rasa nak melompat2 je hahaha…

DSC00655

aku pun x tahu macamana aku blh keja sebagai programmer nih, dulu kemain lagi x nak, tapi alih2 aku jadi juga, maybe ni rezeki aku kot…aku terima je la…seriusly aku cakap nk jadi programmer ni bukan senang kalau xda minat, macam kita buat sesuatu dgn cara terpaksa. Tapi aku tetap ngn pendirian aku, kalau x cuba mana kita nak tau yang kita boleh buat atau x boleh buatkan..

Tapi Alhamdulillah dah 4 tahun da aku macam ni, so far ok la, tapi aku belum sampai level tinggi lagi la, senang kata masih lg ditahap bigginer…dulu aku x berani nak ambil sistem yang orang suru buat, kecuali kalau company punya aku ok la, tapi sekarang aku mula yakin dgn diri aku yang aku blh buat sendiri.

Bukan apa, lau buat ngn company, kita hanya makan gaji je, walaupun sistem tu aku yang buat, so teringin nak berjalan sendiri tu aku cuba, ni percubaa aku kali pertama la kiranya..kalau yang ni jadi, InsyaAllah aku cuba kembangkan lagi bakat aku…

Sebelum ni pun aku pernah ambil upah wat blog n laman web dan juga repair pc, ni sume masa aku kat kuantan dulu la, bila aku berhijrah ke KL ni, aku da  x buat lagi, tu la skunk baru aku rasa rugi..tapi xpa la aku percaya pada rezeki Allah, janji kita terus berusaha…bukan senang nak jadi senang nih, banyak halangan dan dugaan yang harus aku lalui…

so ni time aku rest ni dapat la aku update blog ni…lepas ni aku nak sambung lagi buat kerja hehe..apapun thanks a lot kpd kawan2 aku yang terus bagi sokongan kepada aku terus berblog..

akhir kata ampun dan maaf sekiranya ada tersalah dan tersilap ejaan atau sebagainya k…InsyaAllah jumpa di entry 2 tahun yang lalu (part 2) x lama lg k…Smile

8 comments:

Nur Liyana Chew said...

tunggu part 2 nyer story .. :)

Khairiz said...

liyana : hahaha saja je lambat2 sikitkan heheheh..sabar ya

Nur Liyana Chew said...

abg saje buat suspen =='

Khairiz said...

liyana : yup hehehe..suka2 x best la citer sedih cepat2..bg entry happy lu..baru best

Nur Liyana Chew said...

pastu entry sedih...lg la sedih je nt..hihi :p

Khairiz said...

liayana : xpa la selang seli la k...baru ok, bukan apa nk kuar kan story tu amat susah sekali....tp tpksa kongsikan juga

Nur Liyana Chew said...

tkpe. kongsikan. blh org lain tahu :)

Khairiz said...

owk nanti abg siap kan k