Kenapa Isu ini Nak di Besar2kan?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Malam ni tetiba la mood aku x baik, kenapa selalu sangat ko buat aku badmood? agaknya ko happy kot tengok aku moody je memanjang??? aku dah mula x faham da ngn sikap ko. Apa masalah ko sebenarnya, kalau ye nk tutup salah sendiri x payah la cari salah orang lain…

Hidup aku ni xda halangan untuk aku buat apa saja yang aku suka, janji aku tahu batas2 nya, bagi aku x salah kot aku habiskan masa aku kat twitter or fb kot, aku ada hak kot…kalau ko rasa tergugat disebabkan aku aktif, aku x tahu la, tapi apa motifnya….ada aku buat x elok ke kat fb n twitter?

Ini menunjukkan ko masih lagi tidak percayakan pada diri aku, dan ko blm kenal lagi aku siapa, tapi sudah cukup kenal dengan ko, that y ko rasa tergugat, dan apa yang aku bagitau ko selama ni betul kan? tapi ko masih nak menafikan??? what ever la…aku pun dah x tau nak cakap apa….apa aku minta tolong jangan control sangat, coz aku paling x suka hidup dikokong.

Selama ni aku xda pun nak ganggu ko kan? aku biar je kan? aku just tegur2 biasa je kan??? tapi xda la sindir2 macamana ko wat aku kan??? aku pun ada perasaan gak la wehh, jangan ko ingat aku ni bodoh macam aku xda otak nak pk, sebaliknya ko yang x boleh terima kenyataan, kenapa ko x nk fikir dengan rasional hah????

Please la….sabar aku ada tahap nya…hilang sabar aku, xda maaf la jawabnya, dan ko pun tahu sikap aku camanakan????

P/s : Jangan nak cari salah orang kalau nk tutup kesalahan diri sekali pun, lambat laun orang akan tau juga kesalahan tu nanti….

6 comments:

Oshin said...

sabar khai...x semua orang leh trime kelebihan dan kekurangan kita...iera pon penah lalui gak...mula2 tu agk panas jgk hati tp makin d layan nnti kita pon sama mcm org tu...

Khairiz said...

Oshin : betul tu, tu lah khai tgh bersabar ni..semua perkara kita buat salah bagi dia...tp dia igt apa yg dia buat betul ke, malah jauh salah dari sy hmmmm..xpa la sabar je la

Oshin said...

it's normal...x semua org nak ngaku kesalahan sendiri...chill k !

patutla x byk tweet dari tadi hihi

Khairiz said...

oshin : hahaha xda la..biasa la khai lau xda mood, khai diamkan diri je..hehe

Yasmin ♥ said...

uishh , sabar sabar :)

Khairiz said...

yasmin : dah sabar da