Penat…

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Baru je lepas angkut barang2 dari rumah lama ke rumah baru, al maklum la barang rumah dah macam rumah berfamly dah, banyak yang amat, agak la penat.

Angkut plak bukan guna lori atau kereta, angkut guna tenaga sendiri, dengan seramai 6 orang ahli hahaha…nasib baik la umah baru ni x jauh dari rumah lama, hanya 5 minit je, tapi naik turun bukit dan naik turun lift tu yang x tahan tuh.

Dari rumah flat bertukar ke condominium, Alhamdulillah la agak selesa la dari rumah flat tuh, dan agak besar la sikit. hampir seminggu juga la tempoh tuk clear kan barang2 dari rumah lama tuh, ni pun masih tinggal sikit lagi barang yang belum di angkut, dah x larat sangat dah, dah la semua kerja pagi besok, ada yang x bermaya p keja nanti, cukup la hari ni 2 trip, besok last trip insyaAllah.

Due date dia sampai hujung bulan, tapi better clear awal la senang nanti, cuma tunggu pihak astro pindah kan piring dia je, tau2 la astro, lau bab2 camni lembap yang amat, tapi lau bab bayaran laju je kan…service so bad. nak wat camana sabar je la, buat masa ni x dapat tengok tv dulu la.

Nasib baik la keja aku xda la teruk sangat, Alhamdulillah masih boleh handle lagi huhu. tapi katanya besok stock sampai, nampak gaya nya lagi sekali la aku kerah tenaga nih, badan ni dah lenguh2 dah angkat barang2 berat, esok hope la xda la berat sangat barang sampai hehe.

walaupun bagi diri amat membebankan diri untuk sewa di condominium nih, tapi insyaAllah semuanya xda masalah, percaya pada rezeki Allah swt, Kalau kita usaha betul2 isyaAllah Allah akan bantu aku.

cukup sampai disini dulu, peluh pun dah hilang dan nak p mandi jap, n terus tido, ni kan tertido kat tempat keja lak..huhu…

Jumpa lagi..Assalamualaikum.

6 comments:

Mia Meymi said...

wahh..sronoknye dia pindah umah baru..hee..

adeh, dh bleh bukak blog ni. :p

Nur Liyana Chew said...

wahhh....new house of abg ;)

"aja2 fighting" said...

gudluck utk new house n new job...rezeki allah sape tau kan..so jgn mudah putus asa...fighting2!=)

Khairiz said...

mia : yup hehe, aah memang hari tu x blh buka coz, gmail problem hehehe

Khairiz said...

nana : yup hehe...i like this home

Khairiz said...

aja : thanks ya, insyaAllah...yup semua tu rezeki allah