Betul ke bloggers hot dan femes ni sombong ?????

Assalamualaikum….

 

Adehh!! x ley bla ngn tajuk entry aku nih..tapi aku pun nk tau juga betul ke??? menjadi persoalan nih??? sapakah bloggers fames yg di maksudkan tuh???

mesti korang nak tau kan?? sama la ngn aku pun, nak tahu juga…

k la gini citernya, ada la 2 3 org yg ty aku nih, ni soalan dia “ betul ke? bila blog dia da hot dan femes, dia langsung x kan tengok pada blog yang x berapa x femes nih??? kalau tgk kan, dia akn tegur sapa kwan bloggers yg femes je, lau cam kita ni mau nya nk di layan, tegur pun x bersapa…huh!!!” soalan ni original ok, xda nk ubah2 nya, xda masa aku nk ubah…

Jawapan aku nak tau apa ??? “ bukan begitu dik oi, sapa kata bloggers yang hot2 dan femes2 ni sombong, xda la, biasala la bila dah femes ni kena la faham dik oi, saham pun tgh naik hahaha, xda la gurau saja, sebenarnya dorang x la sombong, cuma masa je yang cemburu kat diorang, sampai kan masa tuk luangkan kat blog2 lain terhad, cuba bayangkan adik ada follower 20 ribu lebih, dlm sehari blh x adi jengguk semua tuh?? x boleh kan? so sama la dorang pun, bukan kata 20 ribu, 3 ratus pun x sempat nk habis kan??? kalau adik blh ke buat camtu? klau blh maknanya adik lg hebat la” haha itu la jawapan aku hehe…

memang betul pun dah banyak isu2 ni di utarakan, tp dah nak wat camanakan??? terima je la, lau org x da nk balas sapa kita, bo layan la, kalau kita nk tahu prkembangan dia, follow je la, x slah pun kan, bukan nk salah kan bloggers yang hot2 dan femes2 nih, standard la tuh, dulu pun dorang sama cam kita gak, belum naik gigih usaha promote blog sana sini, tapi bila dah ramai orang kenal blog kita dan follower pun dah naik mendadak, apa lg, saham pun turut naik la hehe….dok goyang kaki je la, tinggu datang follower baru join,

lau nk jadi hot dan femes gak blog tu usaha la segigihnya k, tapi bagi aku x perlu kot semua nih, semuanya sama je kot….nk tau kita hebat x hebat, kita tgk pada cara penulisan kita dan cara kita olah citer tu je, tgk samada menarik ke x??? itu je rsanya yg penting … t x yah susah2 cari followers, t secara automatiknya akan ada followers, xpa x ramai pun janji ada, yang penting kualiti sesuatu blog, bukan tgk pada kuantiti followers tuh…

aku cakp ni pun cam hebat je kan, walhal hampeh, dah sapa suruh dtg tanya aku yang x hebat nih….kan dapat jawapan yang x hebat…hehehe

10 comments:

cik najihah said...

x dinafikan ade..bohong la kalau x de,,tapi nak buat cane x kan nak pakse die layan kite pulak kan..biakan aje..kalau die rase die still ade responsible nak layan fair same2 blogger terpulang la..
tapi biasenye kalau dah pemes tu nak tegur org bawah2 ni pon liat opss

Belalang Hijau said...

blogger yg d kenali ni tak sombong, cuma dia pun memiliki masa yang terhad...

klu satu hari dia nak kena lawat semua follower atau rakan blogger, alamat keje lain x leh buat la dia :)

salam kenal...

Khairiz said...

belalang hijau : salam kenalan kembali, yup seperti yang sy jelaskan lam entry ni la hehe

DanieL AdiE said...

Stuju tang kene usaha gigih tu..

Lagi stuju tang cari penulisan..

Good Answer Khai..

Oshin said...

pewittt...bila khai berkata-kata hahaha

sangat setuju dgn entry nih...x semestinya diorang sombong..readers kan ada banyak kategori..mgkin blogger tu jenis silent reader yg x tinggalkan jejak...so xleh nak kecik ati k..chill !

Khairiz said...

Daniel Adie : yezza!!! yup betul tu, biasala baru nk membangun dalam dunia blogger, byk lg yg diorang x faham, tu selalu salah anggap tuh....

Khairiz said...

oshin : hahaha...dan betul juga kata oshin, khai berkata-kata yang mana khai tahu je,

jejaka anggun said...

kadang2 dorg tuh x sumbung... dorang malas... hahah....

Khairiz said...

jejaka : hahaha tu pun kira betul la tuh hehe

Khairiz said...

cik najihah : hahaha, kemungkinan apa yang di kata kan tu betul. tapi x kesemuanya macam tu, kekadang masa tu terhad, maklum la masing2 ada komitment kan???