My Facebook

Assalamualaikum kepada kalian semua….

Dah lama dah aku nk keluarkan isu tentang facebook aku nih, cuma asyik tertangguh aje kan? so pepagi buta ni aku ada kesempatan masa nih, aku nk update la isu tentang facebook aku nih.

Mungkin antara kawan2 aku di sini sudah menjadi rakan kepada fb aku, dan ada juga yang belum kan? apa2 pun aku cuma ingin beritahu serba sedikit tentang FB aku nih…

Apa yang menarik sangat nih??? haha xda la menarik sangat pun, sama je fb korang nya…hehe…

1. Untuk pengetahuan korang, sesiapa yang add aku di FB aku, dengan murah hati nya aku akan approve ke semuanya, kecuali tuan punya fb miskin x da duit nak beli baju, tu yang biarkan badan dia terdedah sana-sini tu, aku ignore kan je la….bukan apa aku ni kan jenis kasihan, t kan lau aku approve, terus xda pakai baju camana? sapa nak jawab??? adeh!!! so biar la sopan2 sikit ya pic kat DP tuh, baru sejuk hati nengok nya, jangan risau la aku x pilih pun yang mana ecem yang mana cantik, janji sopan aku approve je…nawaitu aku kat fb adalah nk berkawan je….no more than that!!!, tapi disebabkan aku main approve je semua, tu sebab aku menternak ramai stalker kat fb aku ni, tapi aku x kesah.

2. Bila aku da approve tuh, pandai2 la nk guna bahasa ketika membalas komen tu ya, selalu sangat aku perasan spesis-spesis lelaki gedik!!!..korang faham x ? maksud aku adalah, bila dia membalas komen status atau pic tuh, dia menggunakan ayat gedik, mengalah gedik perempuan…nak kena bagi contoh ke? x payah la, klau korang ada fb korang tau la, memang la x salah, kalau nk gedik kat wall sendiri x kisah la, tapi jangan kat wall aku or pic2 aku, kalau korang nk tau aku ni manusia kejam, kenapa? lau ada orang cam ni, x kira la lelaki ke or perempuan ke, yang dah terover sangat tuh, aku terus block, senang citer kan??? itu aku la, org lain aku x tahu, ada sebab napa aku terus block tuh, so kena la jaga adat2 berkawan k, jangan pk diri kita je, pk la juga orang lain k….

3. Kenapa aku x suka balas inbox? ramai yang kata aku ni sombong x mau layan inbox diorang, jawapan aku yess!! memang aku sombong dan aku malas nak balas inbox korang, nak tau kenapa? sebab korang inbox aku bukan2, sebab tu aku x layan, kalau dah aku x layan tu faham2 dah la ye, ni boleh lak nk emo2..apa kes? hehehe tapi ada juga aku balas, tgk pada isi inbox tu juga la….aku sombong pun bertempat…aku suka layan komen je, sebab di komen no secret resepi ok. kan senang lau sembang kat komen, senang nk baca dan mudah nak nampak kan? tapi di komen tu guna la ayat yang macam aku cakap kat atas tadi…

4. Kenapa aku jarang buka Chat??? bukan apa, x sempat aku nk melayan kalau buka chat, t fb aku lak yang jadi hang, sebab selalu jadi camtu bila buka chat, kalau sorang dua blh la aku layan, tapi ni sekali masuk hamek kau…hehehe…

5. Kenapa aku hide kan wall post??? sebab aku x suka ada org yang x bertanggungjawab post bukan2 kat wall aku, sebagai contoh pic porno la, video lucah la dan macm2 lagi, so better aku hide lah, aku akan buka setahun sekali je. tentu korang tahu kan??? x tau juga? ok aku akan buka wall post aku setiap kali hari jadi aku itu je yang aku buka hehehe…

6. Kenapa aku jarang komen status2 kawan2 aku? sebab aku x sempat nk buka pun fb kawan2 aku, selalu aku akan buka kat profile je, kerana apa, nak tahu? kalau aku buka home meriah la dengan pic2 yang terbeliak biji mata aku nih, faham2 sendiri la ya,selalunya setiap kali aku online aku akan bals dulu komen2 yg kat staus aku, lau dah free baru p melawat kawannya fb

Aku rasa dah cukup kot sampai disini,apa yang aku nk cakap sebenarnya, aku xda la sombong, aku xda la bajet hot, kalau nk kata aku sombong aku layan je semua komen2 korang, aku approve je korang semua, aku x pernah nk pilih kasih pun, cuma apa yang aku nk, sila jaga tatasusila bila berkomen or berintraksi ngn orang lain, x kesah la nk komen apa pun janji biarla orang kata sopan sikit, jangan la senonoh sangat, dan jangan rosakkan bahasa melayu kita. bahasa kita budaya kita tau, jadi bangga la dengan bahasa kita, tu je, kalau korang boleh control ni sume inyaAllah, orang x berperasangka buruk kat korang k….

Fb aku pun ada privasi aku tersendiri, so masing2 jaga privasi sendiri la ya, x yah lah nak bz body sangat k, kawan2 biasa dah la, jangan la nk over2 lak kan???

Apa2pun terima kasih la ya kerana sudi add aku dan sudi berkawan ngn aku, aku suka kawan ngn korang semua, sebb aku tahu korang semua ni sume bukan macam aku maksudkan ni, sebab korang ni baik2 semua, ni aku cakap kat orang yang x bertanggungjawab nih….bukan korang k….

Ampun maaf dipinta sekirannya ada tersalah atau terkasar bahasa ngn korang k….aku hanya insan biasa…….

11 comments:

eszyamin said...

haha tu la dia penangan org kacak...bagus jugak tu..aku yg x kacak pon hide kn tau wall post aku..bajet retiss ngat..

"aja2 fighting" said...

ahahah..bes3...jenis aja lak lau diorang suke sangat guna pic katun n artis tu....mmg aja xkn approve la kan.....

♥Lady Ainaa♥ said...

bgusnyew...hehehe...betul tu, fb pun ade privacynyew....

Oshin said...

sendiri punya FB sendiri punya RULES...so orang lain tak boleh nak pertikaikan...hihi maaf ye kalau oshin ada komen apa2 kt FB khai yg buat khai kurang senang :)

Oshin said...

sendiri punya FB sendiri punya RULES...so orang lain tak boleh nak pertikaikan...hihi maaf ye kalau oshin ada komen apa2 kt FB khai yg buat khai kurang senang :)

Khairiz said...

eszyamin : hahaha...masing2 punya fb kn? so masing2 ada hak keatas fb dia hehe

Khairiz said...

aja : hahaha, kartun blh tahan lg, ada gak la pakai baju...hehe

Khairiz said...

lady aina : yup, so privacy masing2 kena la jaga kan???

Khairiz said...

oshin : napa comment oshin kena spam ???? hahaha yup betul tu, so far komen oshin setakat ni di fb xda masalah lg bagi khai hehehe

"aja2 fighting" said...

mmgla pakai baju...tapi xkenal...huhu...

Khairiz said...

aja : haha ok2