tabiat manusia…

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

manusia ni banyak sangat tabiatnya, sampai x tersenarai, tapi apa yang aku nk type ni adalah tabiat manusia di tempat keja, kalau cakap pasal tempat keja comfirm ramai tahu kan?? maklum la di tempat keja bukan sekadar buat keja je, tetapi dah jadi geng lepak dan geng gosip….bila dapat bercerita x hengat dunia dah, dah x perasan da perkara yang sepatutnya x patut di keluarkan, tapi dah terkeluar nak wat camana kan???

Lumrah la kat opis mana2 pun sama je, macam ada politik kan, ada yang x suka pihak ni lah, pihak tu lah, tu sume normal la, bila dah kantoi buat salah, mula nk pertahankan diri dan kaitkan semua orang kan, hal kecil pun boleh jadi besar kan???

kalau korang best ke keja dalam keadaan macam ni??? bagi aku sikit je la rasa x best kalau keja keadaan cam gini….aku x suka berpuak2, kalau nk keja buat la keja, x yah la sibuk2 hal orang kan, jaga periuk nasi kita sendiri dah la, nak wat apa kita nk sibuk2 kacau periuk nasi orang lain kan? kan Allah yang memberi rezeki kepada kita,  reti2 la bersyukur dan berterima kasih kepada Allah swt. Sekali Dia tarik balik punca rezeki kita camana kita rasa????

Aku nak cakap lebih2 pun x guna nya kan? masing2 pk la sendiri kan? kalau korang kerja ngn ikhlas, comfirm korang dapat gaji ikhlas, kalau korang buat keja ngn ikhlas korang faham2 sendiri la ya….

jumpa lagi…Assalamualaikum

4 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

kt mne2 bende ni ade.. just kite kne ignore je bende2 tu ... good luck! (^__^)

Khairiz said...

Mohd Khairi : hehe mana2 opis pun ada la, t kamu keja t kamu tahu la

Meow Aizawa said...

pgalaman sndri ar nie ? hehe

macam2..sabor je ar..
kalo ta sabor bakor aje..hihihi =)

Khairiz said...

meow : haha boleh dikatakan begitu la, yup apa2 pun sabor aje la