Teringat kat Benny & Kenny :(

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Benny & Kenny adalah teman hidup aku suatu ketika dahulu, tapi sekarang kenny & benny dah xda lagi….umur nya x panjang, dia mati kerana di bunuh oleh boy kesayangan aku, maklum la jeles la katakan, dulu masa kenny & benny ada, aku selalu bawa mereka ke sana sini, boy lak aku tinggal di rumah je, mana nya dia x jeleskan??? tapi masalah boy nih dia takut nak naik kereta, mungkin dia pk takut aku akan buang dia kot….tapi boy pun dah xda, akhirnya boy mati di langgar oleh kereta :(

DSC01406

haha..kalau nk tahu sapa kenny dan sapa benny, tu pic kat atas tuh….yg brown tu kenny, yang white tuh benny…comel sangat, ni masa kat umah aku kat kuantan nih, setiap kali balik keja, aku akan layan karenah benny n kenny ni dulu, ye la seharian di kurung dalam sangkar, tiba la masa nya tuk dorang bebas sekejap, hehe terhibur gak la hati bila tgk gelagak kenny n benny nih, memang aku sayang gila…aku lau balik kampung, aku x kan tinggal dorang nih, lau tinggal aku lak yang gelisah hehehe….

kali pertama bawa balik kg, ok lagi xda masalah, tapi kali ke 2 balik kampung,  tu yang buat boy marah tu, kali pertama dia bagi peluang lagi, kali ke dua boy kata sorry to say la..haha, aku nk marah pun, x boleh, sebab aku sayang kat boy nih, korang mesti nak tahukan sapa boy yang aku maksudkan kan?

 

DSC02394

haha ni la boy nya…comel kan? bela dari baby lagi nih, aku citer serba sedikit tentang boy nih k, boy ni seekor kucing yang manja da jinak, sebab tu la aku sayang, paling bestnya kalau aku tido mesti dia akan tido sama ngan aku, selalu tido sebelah bantal aku….selagi aku x tido, selagi tu la boy ni x tido, kalau aku guna selimut dia pun nak juga, lau selimut tu paras leher aku, boy pun nak gak sampai paras leher dia, memang sweet sangat…boy akan tido selagi aku blm bangun.

Sedih aku bila kenangkan kembali kesah boy ni, tapi nk wat camana, masa nya sudah tiba, blm jumpa lagi pengganti boy, ada pun x sama cam boy…huhu…

 

DSC02399

 

boy dan anak buah aku…:)

 

190435_1302201572735_1761347797_554219_5462815_n

masa aku tido, boy peluk tgn aku, pic nih adik aku yg snap…pic kenangan :(

Semuanya tiggal kenangan, binatang pun sama gak ngn manusia, bila da sampai masa nya dorang pun akan mati juga…aku seorang yang suka pada binatang, so x blh nk kata apa la ang???hehehe..buat aku teringat balik kesah dorang ni, aku tertengok pic tadi…dah 3 tahun dah kenny n benny xda, dan boy baru je awal tahun tempoh hari mati..huhu..

DSC01536

masa ni benny n kenny berusia 4 bulan…sihat dan cepat membesar, mana x nya selera makan kalah tuan nya…huhu kuat makan….aku bg makanan kat benny n kenny ni makanan sihat2 je, tapi tuk diri sendiri xdanya hehehe….

DSC01425

masa yang x dapat dilupakan, masa ni kenny n benny nk tido, terpaksa la kena dodoikan, manja sungguh, aku pun x tahu kenapa binatang peliharaan aku ni manja semuanya….

selepas benny,kenny n boy mati, aku dah rasa malas dah nk bela binatang lagi huhu….sebab aku masih lagi teringatkan kat binatang2 kesayangan aku yang telah xda….kalau aku nk bela pun, mungkin aku akan bela ular sawa je….

cukup la setakat nih je citer aku kali ni k….jumpa di next entry :)

11 comments:

sharul izam said...

wah comel arnab tue...:)

Khairiz said...

yup memang comel hehe

faizal mohd said...

kucing tu sangat comel. iras2 kucingku. tapi dah mati jugak sbb berpenyakit. sedih~~~

"aja2 fighting" said...

nice cite...sedih gak...sebab dulu aja de kucing perangai cm boy tu...tp betina..nama dia lina...nak beranak pon aja kena ada depan mata dia...lebih 3 kali gak aja jadi bidan sampai g skolah pon lmbat....tapi dia da mati...nangis kot tgk dia kejung lam air...='(

Mia Meymi said...

alolo..tomeynyaa kucing tu......

Khairiz said...

faizal : yup memang sedih lau binatang yang kita sayang dah mati

Khairiz said...

aja : citer ajar pun menarik juga tuh :)

Khairiz said...

mia : hehe memang comel

"aja2 fighting" said...

ahaha...menarik ke??kena buat post ni..ahahks...guwau...lina da xde tapi warisnya ada...da bercucu cicit da waris lina tu...huhu...sebijik macam lina tapi xsama perangai..=)

Khairiz said...

aja : haha ok la sekurang2 nya ada tinggal baka, boy ni langsung xda pengganti hehe

"aja2 fighting" said...

ahaha..nama pon boy kan...=)...insya allah nanti ada la tu pengganti boy..fighting2!***(*^_^*)***