Trip to Pulau Pinang

 

P2050566

Lagi sekali kami berlima pergi bercuti ke Penang semperna Tahun Baru Cina baru2 ini, kebetulan kakak ewan kahwin pada 05hb Feb 2011 hari tu.

Percutian kami bermula pada 02hb sampai la 06hb, selama seminggu kami kat penang, banyak tempat yang telah kami pergi, seperti Batu Feringgi, Padang Kota, Queens Bay, dan banyak tempat lagi.

Di batu Feringgi kami ambil kesempatan untuk mandi pantai, setelah sekian lama, tak mandi pantai, tu yang teringin sangat nak mandi, tapi masa kat feringgi hanya aku, ewan, rach, nuar,arm dan kawan2 dia yang pergi, ryzal dan zura x dapat hadir pada waktu itu.

P2040399

Gambar ni ketika kami baru sampai di Pantai batu feringgi, jejaka lam gambar ini adalah aku, ewan dan nuar..hehehe.

Ini antara gambar yang sempat di ambil masa di Feringgi.

P2040435

P2040437

P2040442P2040474

memang seronok bila dapat mandi pantai, ye la da lama x dapat mandikan, kat KL bukan ada pun pantai hehehe. lau ada pn nama jew..pantai dalam hehehe…balik dari mandi semua tido kepenatan hehehe…

keesokan harinya, bz dengan majlis perkahwinan kakak ewan, aku dengan menjadi driver pada hari tu hehehe..yang terbalik nya, ramai yang sangkakan aku dan ewan ada lah pengatin, coz diorang tgk aku pakai kitaorang pakai inai, wal hal kami saja je hehe..

P2050599

Selamat Pengatin baru kepada Edleen Syafina…semoga berbahagia selaluSmile

P2050509

Sebelum Tunang dan akad nikah hehehe, sempat lagi bergambar ngn bakal pengatin

P2050516

bersama mak ayah dan kakak ewan..hehehe, macam aku lak yang nak kawin kan?? hehehe

majlis pertunangan berlangsung pada pukul 11pagi dan akad nikah dalam kul 12tghari dan majlis di dewan pada pukul 2 petang sampai la kul 4 petang…hehehe…

habis jew majlis tu, kami balik tido, dan malam tu baru kuar balik, p jalan2 kat padang kota dan queens bay…untuk malam last kat penang. kerana keesokkan hari lepas balik dari alor star kami terpaksa balik KL terus, kerana isnin kerja….

Ahad, kul 11 pg kami gerak dari penang ke alor star, mengambil masa 1 jam lebih kot, lau x silap la..hehehe, pi alor star tu, p umah pengatin lelaki..hehehe..dapat gak la kenal alor star, lau xda kerja, nth bila nak sampai sana..hehehe

P2060617

Di rumah pengatin lelaki..

P2060628

Bergambar sebelum bertolak balik ke KL.

P2060629P2060630

Bersama dengan ahli keluarga ewan.

Dari alor star kul 2 petang kami bertolak balik ke kuala lumpur, dari alor star sampai ke juru, jalan x da la jam sangat, tapi lepas je tol juru, jam yang teramat….dengan minyak nya xda, macam2 prob masa tu…terpaksa la  masuk balik jalan perai untuk isi minyak.

Dari kul 3 kita kami da terperangkap dalam jem, hampir 12jam lebih kami mengambil masa untuk sampai ke kl….huhu…penat yang amat…hanya aku sorang je yg drive dari penang ke alor star, alor star ke kl…Alhamdulillah pukul 1.30pg kami tiba di Kuala Lumpur Smile

ini lah antara gambar dalam kereta, semasa terperangkap dalam jem..huhu

P2060634P2060633P2060635P2060645P2060640P2060644

Apa-apa pun percutian aku kali ini, memang enjoy sangat, InsyaAllah ada masa nanti aku akan datang lagi hehe, Terima kasih yang x terhingga kepada Ewan dan keluarga kerana memberi kami tempat tinggal dan layanan yang baik buat kami semua, keluarga ewan amat sporting..hehehee

ok la kita jumpa lagi di next entry k..ada lagi story yang aku ingin kongsikan bersama..hehehe…

Assalamualaikum

Selamat Menyambut Maulidur Rasul.

Kampung halaman

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Sekarang aku dah berada dikampung halaman….Alhamdulillah aku selamat mendarat di lapangan terbang Sultan Ismail tepat pukul 2.30 ptg tadi, walaupun agak membahaya landed tadi, tapi semua keadaan terkawal.

Seminggu aku bercuti ke kampung, aku harap aku dapat luangkan masa sepenuhnya dengan family aku..dan dapat rehat secukupnya, aku tinggal sekejap kota yg begitu sibuk…untuk aku hilangkan segala tension n masalah.

Aku harap 6 hari aku berada di kampung halaman yang tercinta ini cukup bagi ku, ya la bukan selalu pn dapat balik kg..huhu

ok la…ini sahaja yang aku nk bgtau, insyaAllah nanti aku teruskan lg penulisan aku k, selamat membaca dan terima kasih kepada blogger2 semua, kerana sudi view my blog jangan lupa tinggalkan komen dan follow blog aku k…

Sebelum itu, aku mohon maaf jika ada tersalah kata atau terkasar bahasa, biasa la kita manusia x pernah terlepas melakukan kesilapan.

Trip to Teluk Batik, Lumut Perak

168143_491786712726_130804117726_6590613_3333445_n

Percutian aku kali ini adalah ke Teluk Batik, Lumut Perak, Semperna Jelajah Harian Metro yg Ke 20. yg berlansung pada 16hb Jan 2010.

kira ini adalah aktiviti hujung minggu la..hehehe, ramai artis yang turut serta dalam program ni, antaranya adalah Daus, ifa raziah, azza elit, amran ismail, Fizo omar, Fazly husain, Muhammad Mentor, Intan ladyana, Farahwaheeda,Yana, mas muharni, Shaheziey Sam,Roslan Shah dan ramai lagi…dan juga kakitangan Harian Metro.

Program ini bertujuan untuk merapatkan lagi Artis dengan peminat2 nya, dan memberi peluang kpd peminat kenali artis kesayangan mereka secara directly, xda la org kata minat dari jauh..hehehe.

Sebelum bertolak sempat lagi bergambar ngn artis2..ini antaranya :

DSC07022DSC07023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kami bertolak dari NSTP ke Lumut perak, dalam lebih kurang pukul 5.30ptg dan kami tiba ke hotel teluk batik pada jam 11malam.

Dan ini plak masa berhenti rehat di R&R Tapah.(thanks to abg roslan shah, coz support kami semua minum petang hari itu)

DSC07025DSC07026DSC07029DSC07035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sampai je kat hotel teluk batik, selepas taklimat serba sedikit tentang program pagi besok, ingatkan dah boleh masuk bilik tido la, tetapi x dapat lagi, coz katanya ada meeting terbesar, pasal isu facebook la plak, mangsa keadaan Fazly Husain dan Muhammad Mentor, katanya mereka ni heboh2 kat facebook, tentang hotel yg kami duduk ni, dan meminta supaya peminat berjumpa dalam bilik, apa lai cuak la depa, masing2 blur…Muhd siap tunjuk bukti lagi yg dia x bersalah, fazly lak hangin la, coz x tahu menahu, Roslan shah plak wat muka tension, terdiam semua….

n lastly, rupa2 nya ni helah semata, diorang ni memang dah planning awal2 lagi nak pekenakan fazly ni, tapi muhd pun turut jadi masa, kebetulan malam tu adalah malam hari jadi Fazly Husain, tu yg diorang wat surprise, tapi membuatkan org lain blur, tu la, taktik pekenakan org memang hebat..hehehe..

ini antara gambar2 dalam bilik meeting hehehe :

DSC07037DSC07038DSC07039DSC07040

Keesokan harinya, program bermula pada pukul 7pagi, selepas sarapan pagi, antara program pada pagi tu adalah senamrobik poco2 bersama2 ngn orang lumut. dan lepas senamrobik, sukaneka bersama orang ramai, sebanyak 4 kumpulan yang akan berentap utk merebut juara..hehehe antaranya kumpulan biru, kuning, merah dan hijau.

antara permainannya seperti lari dalam guni, belon air, bowling kelapa, tarik tali dan pelbagai lagi..

DSC07048DSC07051DSC07053DSC07054DSC07059DSC07063DSC07065DSC07066DSC07070DSC07071DSC07072DSC07073DSC07083DSC07084DSC07086DSC07087DSC07091DSC07093DSC07097DSC07100DSC07104164711_491787997726_130804117726_6590627_160594_n166173_491787137726_130804117726_6590621_3299016_n166175_491787212726_130804117726_6590622_5256052_n

 

lastly kumpulan hijau menjuarai keseluruhan, merah tempat ke 2, biru ke 3,dan kuning ke 4, sukaneka berakhir kul 12 tghari dan stop rehat jap,

Program yg seterusnya adalah pertandingan karoake dan persembahan nyanyian dari artis..dan pukul 8 bersurai n terus balik KL.

apa2 pn enjoy la..org2 lumut memang sporting hehehe….ok la…sampai sini je la citer aku kali ni…kalau nk ikutkan memang banyak lagi gambar tapi yg selebihnya tgk la kat fb k..hehehe..

dan layan video ini…

Video masa jelajah harian metro