AJL 26

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

 

Terlebih dahulu aku nk ucapkan tahniah kepada Hafiz diatas anugerah vokal terbaik dan menjuarai anugerah juara lagu yang ke 26.

IMG_2910

 

dalam keadaan x nak pergi ke AJL semalam, tetiba last minute pergi hehe…memang x bajet pun nk pergi maklum la penat baru balik dari melaka pun x habis lagi, tambah plak dapat berita yang menyedihakan dengan pemergiaan nya anak buah kawan dan ibu tersayang kawan aku dalam hari yang sama…siapa sangkakan sekelip mata je semua ini berlaku.

entah macamana tetiba lak nak pergi, kul 7 ptg baru decide nak pergi, tu yang dapat tix level 4 tuh, tapi x pa la dapat gak tengok hehe, tapi x sia2 la pergi, kerana hafiz menang.

IMG_2912 

 

terjumpa lak ngn kak aza masa kat sana masa aku sampai tu, sempat la snap pic ngn kak aza nih hehe.

IMG_2904

 

nak begambar ngn najwa x dapat, bergambar ngn pic dia je la….

IMG_2902

 

terjumpa lak dengan kak busu n kak nad, penyokong kuat Hafiz nih kat depan stadium semalam, jauh kak nad datang semata2 nak bagi support kat hafiz nih.

IMG_2917

 

IMG_2921

 

ramainya manusia dalam stadium nih hehehe…ni la view dari level 4. tinggi rasanya dok kat atas ni, tgk orang kat bawah kecil je…

IMG_2926

 

Apapun persembahan semalam best2 belaka, nak2 plak masa Alyah nyanyi, memang terbaik lah….yang lain ok la malas nk komen lebih2 hehe..apa2 pun tahniah la kepada pemenang yang lain seperti faizal tahir, jac, shiela Amzah, ning baizura dan Alyah.

ramai yang kata hafiz paling selekeh malam semalam kan, tapi bagi aku suara dan penghayatan lirik tu lagi penting kot, sebab ni anugerah juara lagu, bukannya anugerah pakaian paling cantik, pakai cantik2 pun x menang nk wat apa kan…so kena faham gak la konsep dia ya….

18 comments:

Awie Omar said...

simply the best. Awan Nano memang layak juara.

Mohd Khairi Khadzir said...

kite berada di aras yg sama.. tapi jauh hehe ... sgt jauh.. ape pun memg best mlm tu! (^__^)

Khairiz said...

Awie : yup memang lagu tu layak tuk di juarai...kerana liriknya penuh makna, dan penghayatan hafiz memang menjiwai lirik lagi nih

Khairiz said...

Mohd Khairi : kenapa jauh? jauh di mana tu?

niesa said...

awan nano maksud tersurat dan tersirat

Khairiz said...

niesa : that right :)

Mohd Khairi Khadzir said...

haha saya ada di sebelah sana tu...level 4 juga tp kat atas tmpt pengacara tu ..jauh jgk kn hehe

Khairiz said...

khairi : owh, aah..agak la jauh hehe

Mohd Khairi Khadzir said...

kul 7pm saya dh beratur .. tp still kt blkng booth hotfm tu ..hehe 7.30 bru bukak kn hehe

Khairiz said...

owh ye ke? sy msk kul 8 lebih smlm

Oshin said...

tekaan iera tepat hahaha mmg nak sangat hafiz menang utk vokal ngan juara...dia memang layak...penghayatan dan vokal dia sangat mantap...sama macam lagu tahun lepas...

"aja2 fighting" said...

untungla dapat tengok live!aja tengok dalam tv..live gak...ahahah...hafiz memang bes...nak lagu sedetik lebih menang juga..tapi x kesampaian..ahaha...feeling abis kot time jac nyanyi...huhu...

Khairiz said...

Oshin : yup, dah memang patut pun Hafiz dapat, dat y la juri pilih lagu dia....bukan kerana lagu ciptaan M. Nasir, tapi cara hafiz persempahkan lagu tu, sampai kepada penghayatan kita

Mohd Khairi Khadzir said...

kul 8 saya dh kt dlm hehhe.. melilau cri surau ngan toilet hehe .

Khairiz said...

Aja : yup2, tapi kita da selalu dengar anuar zain yang nyanyi lagu tu, so bila jac bawa lagu tu dah rasa lain dan kurang penghayatan

Khairiz said...

khairi : alhamdulillah...

Mohd Khairi Khadzir said...

tak ade rezeki jmpe khai hehehe ..

Khairiz said...

khairi : yup...belum ada rezeki lagi la tuh