sejarah pekerjaan aku…

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tetiba lak aku rasa ingin kongsikan pengelaman keja aku disini, rupanya dah banyak keja dah aku lakukan sebenarnya, tanpa aku sedari, bermula dengan kerja sebagai sport assistant di Gohtong jaya, Genting Highland selama 6 bulan, dan beralih pula kerja di Mcdonald’s Firstworld Genting, McDonalds Teluk cempedak, Kuantan, beralih pula keja di KFC megamall kuantan.

Dan aku bertukar plak keja di shopping complex, bermula dengan keja sebagai promoter di Pierre Cardin di metrojaya Midvalley megamall, dan beralih pula ke brand speedo dan reebok di Jusco Midvalley Megammall. dan bertukar pula ke brand snails oringinal, di Jusco Maluri, Cheras, Parkson Grand, Megamall Kuantan, The store Kuantan Prade, Pakson Ria Kuantan, SOGO KL.

Dan berakhir aku keja biasa, aku beralih pula keja opis, sebagai programmer di syarikat IBH smart di Kuantan selama setahun dan aku bertukar ke syarikat lebih besar sikit di Skali Web Services di sentul, Kl yang memberi peluang aku berkejasama dengan Arkib Negara, Aswara, MOA Putrajaya….dan aku bertukar bidang plak keja di syarikat call center yang bekerjasama dengan bank, di P&A smart Solution di wisma YPR seputeh yang memberi peluang handle file2 RHB bank, BSN, Maybank dan celcom…dan pernah juga kerja sebagai PA artis selama setahun…

Dan kerja baru aku sekarang ini, jauh lari dari bidang aku, aku berkeja di Hospital Pakar UKM, bahagian Farmasi….Alhamdulillah setakat ni xda plan lagi nak tukar hehehe….ni je la sejarah pekerjaan aku sehingga kini, korang tentu hairan cam mana aku boleh bertukar2 keja????

ntah la jawapan dia pun aku x tahu, cuma aku tahu suka2 je….

13 comments:

Umar Kadir said...

mesti banyak pengalaman kan!? anyway, enjoy kerja di tmpt baru~ :)

"aja2 fighting" said...

ahaha...banyak sangat...tak terkira kot...aja penah keje sekali je...tu pon lepas result SPM keluar..sementara tunggu masuk u...keje nursery je..jaga budak2..huhu...sekarang ni da belajar memang xpikir la nak keje...tapi cuti sem depan insya allah nak keje..papepon..gudluck keje dekat farmasi tu..jgn tuka2 lagi..huhu...=)..fighting2!

::NelyLeyana:: said...

x pe, janji kite tau punca rezeki hahal..

Mak Usu said...

wahhh.. banyak nya tempat keje.. Jeles dengar. Mesti banyak pengalaman kan.. Apepon keje yang terbaru terOK sangat dah.. jangan g tuka2 lagi k.. hahaha.. Bukan semua orang dapat peluang macm awak tu.. :)

jejaka anggun said...

good luck!

Khairiz said...

umar kadir : thanks ye....boleh la x da la banyak pengelaman hehe

Khairiz said...

aja : hahaha biasa la khai mana reti dok diam hehe

Khairiz said...

mak usu : haha insyaAllah...thanks ya

Khairiz said...

Jejaka : thanks :)

jason king said...

Keje p&a smart solution tu keje camne?call orang suruh bayar hutang ke?betul ke tipu pnye company tu?

jason king said...

Keje p&a smart solution tu keje camne?call orang suruh bayar hutang ke?betul ke tipu pnye company tu?

Farah Shahdinor said...

Boleh cerita kan pengalaman awak masa kerja di wisma YPR ? Yg Handle file2 banktu.

Farah Shahdinor said...

Boleh cerita kan pengalaman awak masa kerja di wisma YPR ? Yg Handle file2 banktu.