Gambar mecerita segalanya :)

424751_350558488300833_100000400535219_1140632_1194480362_n

Gambar nih yang membuatkan aku bertambah rindu pada kampung halaman ku, rindu pada kedua ibu bapa aku, adik beradik ku dan anak2 buah ku. Walaupun gambar ini tidak lah bernyawa, tapi dia boleh menceritakan suana di dalam gambar nih, nak menitis air mata pun ada bila aku tengok gambar nih, aku rasa hujung bulan ni kena balik juga, dah x tahan dah rasanya nak balik kg….dalam gambar ni 2 orang kakak aku, sorang abg n sorang adik, yang lain semua anak buah aku …..

422260_349117001778315_100000400535219_1136580_171796532_n

Emily Syahira

409358_289704967753156_100001409648870_789195_253158508_n

Muhamad Hafishy

419691_349116885111660_100000400535219_1136578_872064250_n

320748_241318745925159_100001411059013_671669_196075122_n

ini plak adik beradik, Hafishy dan Hafiqhy

380536_241319119258455_100001411059013_671673_100841674_n

Fiqhy bersama sepupunya Emily

bila tengok gambar wajah mereka tersenyum, terhibur juga hati aku ni kan, apa2 pun aku memang sayang kat semua anak buah aku nk nak senarai nama ramai la plak…xpa la dah mention semua dah pun kan hehehe….nantikan kepulangan uncle mu ini hehe…..

10 comments:

Rozuan Ismail said...

comel2 diorg tuh ye

Khairiz said...

rozuan : yup...memang comel sekali hehe

eszyamin said...

bestnye anak2 buah dpt uncle penyayang mcm anda..hehe..maklumlah aku belum ada kesempatan nk jd uncle..xtau la syg ke tidak dgn anak2 buah tu..hmmm

LidiaSuraya said...

Memang best bila bergurau2 wif bebudak kecik kn? Sometime miss them most kn? Their laught n also soklan2 mengarut from them... Luv kids so much

Khairiz said...

esyzyamin : anda anak sulung ke? sememangnya khai minat pada kanak2, dat y khai sayang sangat pada anak2 buah n kanak2 lain, xpa la nanti ada lah tu kesempatan untuk jadi uncle

Khairiz said...

Lidia : yup memang best, melayan bebudak ni kelakar pun ada, yang penting hati terhibur melihat gerak gerinya

Awie Omar said...

Ramai nya nak buah. Mesti meriah ramai saudara mara kat kampung.

Khairiz said...

awie : memang sedara mara ramai kat kg, lagi meriah lau time cuti, semua balik kg :)

Oshin said...

comellllllllllllll...iera baru ada sorang anak buah...tp mak dia asyik nak pegang je huhu

Khairiz said...

oshin : owh ye ke? xpa janji ada anak buah kan, yang khai ni dah x termampu nak pegang dah, ramai sangat, tu blm masuk anak khai lagi hehe