Kegembiraan :)

 

2012-02-04 08.24.05

masa susah dan senang kami bersama, itulah perinsip hidup kami, bukan ketika saat kami happy je , kami bersama, malah saat dalam kesedihan juga kami bersama, inilah dikatakan nilai persaudaraan sesama islam, walaupun berlainan latar belakang, yang penting niat dalam persahabatan….kerana nilai2 ini lah yang membuatkan hubungan persahabatan kita kekal.

x kira usia, x kira bangsa, kami tetap bersatu, dalam apa jua keadaan sekali pun, sebab kami tahu kekadang kami berada di atas, dan kekadang kami berada kebawah, sebab inilah lurah kehidupan kita seharian…dugaan dan rintangan dari Allah sentiasa kami perolehi, tetapi kami tabah menghadapi nya, sebab kami tahu ini sume ujian Allah terhadap kami,dan Allah juga sayang kan kami, sebab itu la Allah sentiasa memberi ujian kepada kami…..

apa yang aku nk nyatakan disini, jaga la nilai persahabatan yang korang binakan selama ini, dan juga kekeluargaan juga sama kena jaga, anggap la keluarga pun sebagai sahabat yang sejati, baru la kegembiraan dalam hidup itu muncul ya….

3 comments:

sabry oppa said...

yup! setuju! sahabat, kawan adelah dua aspek yang berbeza... sahabat ialah org yg selalu disamping kite susah n senang... kawan adalah org yg kite sekadar kenal dan hormat antare satu same lain... so, tidak semua org boleh jadi sahabat di kala kite senang n susah...

Ahmad Sabree said...

nice ") nice ") like :) like :)

p/s : sabry oppa n ahmad sabree ni owner blog yang same... okey^_^

Khairiz said...

yup betul juga apa yang di katakan itu, btw thanks ya :)