Siapa Awie Omar ??

Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada para2 bloggers dan para2 pembaca sekalian.

Siapa saudara Awie Omar ?? mungkin ada sesetengah orang kenal dan tahu siapa saudara Awie Omar nih, dan mungkin juga ada yang belum kenal siapakah beliau?? sebelum aku perkenalkan siapakah saudara Awie Omar nih,terlebih dahulu  aku nak mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi kepada beliau.

Kenapa aku berterima kasih kepada beliau? nak tau? ok teruskan membaca kalau nk tahu k…..

Ok la bermula dengan gambarnya k, aku pun x tahu samada gambar ni dia punya ke atau sebaliknya, sebab aku x pernah jumpa beliau berhadapan, hanya berkomunikasi dalam alam maya sahaja. Dunia blog jadi penghubung untuk berkomunikasi…

ini lah dia saudara Awie Omar , x kenal lagi? yup mestilah kan susah nak kenal, kalau la si awie ni artis comfirm, orang kenal dia kan, (hehe sorry awie….gurau saja), ok lau nak tau awie ni pun orang biasa juga ,sama macam kita semua, beliau ni pun seorang blogger juga…kenapa aku nk citer pasal awie nih???

ok lah kalau korang nak sebab apa aku wat story untuk beliau adalah kerana ini (klik la pada ini tu lau nak tau)… ok la disini aku nk citer serba sedikit la ye sebab musabab kenapa dan mengapa, pertama sekali , saudara awie nih telah meng “invite” aku untuk join game dia, pada mulanya memang aku x faham game yang dia anjurkan itu, tapi disebab nk cuba tu aku menerima jemputan beliau.

Game apa plak nih? Game yang diberi nama “NEXT TOP BLOGGER” yang akan berlangsung selama 16 episod, macamana nak main game nih? pergi la blog beliau dan baca k, sekarang dah 6 episod berlalu, cuma tinggal 10 episod lagi, tapi cam lama lagi nak habis game nih, xpa2 sabar, selagi blog aku masih bertahan dalam carta. Nak join? kena la tunggu game musim pertama ni habis dulu la.

Ok lah, aku x nak citer panjang lebar pasal macamana dan bagaimana nk sertai game nih, sebaik nya sila la tanya pada tuan empunya la k….apa yang aku nk cerita kat sini, dari segi penilaian aku, selama 4 tahun aku dalam dunia blog nih, aku lom pernah jumpa lagi blogger seperti awie nih, apa yang aku boleh katakan pada awie ni, dia seorang yang beridea creative, dari apa yang kita lihat cara dia menganjurkan game nih pun kita dah tahu kan, beliau seorang yang rajin berusaha dan tidak kenal erti putus asa, (awie maaf ye, bukan aku puji ko semata2 nak dapat ranking teratas atau sebagainya, ni pujian yg ikhlas dari aku, atas apa yang aku nilaikan…)

memang x dapat nak dinafikan lagi, memang saudara sorang  yang betul2 teliti dalam apa yang dilakukan nya, seriusly , kalau aku la, xda la nak buat cam saudara buat, atas faktor masa lagi dan pelbagai lagi, tapi saudara pun busy juga, tapi ada masanya saudara luang kan untuk game nih..

aku hargai apa yang saudara lakukan, dan aku nk ucap terima kasih kepada saudara kerana masih lagi beri peluang kepada aku tuk teruskan game nih, bukan senang nk ikut kriteria yang saudara inginkan itu,

dari pandangan aku lah terhadap game nih, ada tujuan dan motif nya sendiri, apa yang aku nampak adalah ni bersaing secara sihat, dan mengeratkan hubungan silaturahim diantara blogger2 yang lain, game ni bukan lah menawarkan hadiah yang lumayan atau sebagainya, tapi hadiah paling bermakna adalah hubungan persahabatan dalam blogger, di mana2 kita sama2 saling tukar2 pendapat dan ilmu untuk kegunaan kita semua.

Kepada peserta yang masih lagi ada, teruskan perjuangan kamu, anggap la ini satu cabaran untuk korang semua dan untuk aku sekali. jangan harapkan habuan atau balasan, anggap lah ini untuk mengasah diri kita untuk lebih kareatif dan memperbaiki penulisan kita ke lebih baik…yang mana kita tau, untuk menjadi seorang penulis ini bukan lah senang ya. mesti kena banyak latihan, latihan nya adalah salah satu game nih, game nih membuatkan kita selalu mengupdate blog kita, dan menggalakkan kita untuk menuluis dan terus menulis, dan inilah yang sebnarnya yang diingini oleh saudara Awie Omar…

cukup la kot sampai sini aku story kan pasal awie omar nih, dan kepada peserta yang tersikir atau tarik diri tu, bukannya korang x hebat, sebenarnya korang semua hebat2 belaka, mungkin faktor masa atau sebagainya yang menghalang kamu untuk teruskan keluarkan entry yang terbaru dan terbaik, xpa x menang dalam game ni, x bermakna korang kalah, tidak sama sekali, harapan aku, teruskan berblog k , semoga kita semua dapat perbaiki segala kesilapan yang telah kita lakukan, belajar dari kesilapan tidak la rugi … kalau korang nak kenal lebih lanjut korang boleh la berkunjung ke blog nya : Awie Omar dan untiuk melihat Game Next Top Blogger 1 –Episod satu sampai 6 klik la link dibawah nih

NEXT TOP BLOGGER 1 – EPISOD 1

NEXT TOP BLOGGER 1 – EPISOD 2

NEXT TOP BLOGGER 1 – EPISOD 3

NEXT TOP BLOGGER 1 – EPISOD 4

NEXT TOP BLOGGER 1 – EPISOD 5

NEXT TOP BLOGGER 1 – EPISOD 6

seperti mana syarat untuk game yang ke 7 ni, di mana peserta mestilah kena buat satu entry untuk di slotkan dalam minggu ke 7 nih, jadi aku pilih entry nih lah untuk dijadi kan entry Khas Untuk Next Top Blogger 1 – Episod 7.

p/s : kepada saudara Awie , maaf sekiranya ada yang salah atau silap info yang aku sampaikan disini ya….sebelum akhiri tahniah dan syabas kerana telah berjaya pertahankan game ke episo yang ke 6 dah…..semoga berjumpa lagi insyaAllah Smile

26 comments:

Adylia Qarissa said...

good luck :)

Nikisa Izas said...

hebat kamu:)

ZWAN SABRI said...

Tula, mmg tabik springla dengan usaha yang dibuat Awie Omar tu.. btw, gd luck Khairiz.. :)

Khairiz said...

Adylia : thanks ya :)

Khairiz said...

Nikisa : xda la hebat sangat hehe, biasa2 saja

Khairiz said...

Zwan : yup, btw thanks ya :)

rozeeta rashid said...

kreatif la idea dia buat game ni. good luck! =)

Khairiz said...

ROZEETA : yup beliau seorang yg creative

sabry oppa said...

singgah sini bace entry....

wow! blog ni superb sgt...

entry yg sangat cool....

oppa follow sini....

jom follow oppa balik...

nice to meet you....

selamat berblogging...

maju jaye !!!!

http://shaberry92.blogspot.com/ ( blog kpop)

http://sabryoppa.blogspot.com/ (personal blog)

follow lah 2 2 ...

hehehehe... nice ")

Awie Omar said...

Tergamam jap tengok entri ni hehehe rasa terharu pun ada. Khairiz, aku ni bukan sehebat mana pun. Banyak kelemahan yang aku ada. Tapi aku hargai sangat2 apa yang Khairiz sediakan ni. TERIMA KASIH.Pasal picture yang terbentang luas tu hehe tu memang original aku. Aku ni segan sikit nak letak gambar2 aku kat blog. Tapi InsyaAllah akan aku kongsikan satu masa nanti. Apapun, Mesej diterima. Terima kasih sudi mengikut assignment yg diberi. Entri ini akan disenaraikan dalam carta minggu ni. Jika entri ini mendapat komen yang terbanyak dari peserta lain, Imuniti diberi kat anda minggu ni.

Khairiz said...

sabri oppa : terima kasih ya, sudah pun follow blog kamu...

Khairiz said...

Awie : setiap orang ada kelemahan, tetapi kelemahan itu boleh diperbaiki, memang diri kita menilai x sama dengan orang lain menilai...sedikit sebanyak awie telah pun menunjukkan kesugguhan nya kan...memang x dapat nak dinafikan...

seperti apa yg aku cakap sebelum ni la, aku x harap2 kan apa, if dapat tu kiranya rezeki la....

Oshin said...

good luck khai...semoga berjaya :)

Khairiz said...

oshin : thanks ya :)

"aja2 fighting" said...

i know him!...dia follow blog aja ari tu..hehehe...

Khairiz said...

aja : owh ok la if aja dah kenal n tahu dia hehe

"aja2 fighting" said...

huhu..pape pon gudluck khai!hope dpt immuniti...=)

Khairiz said...

aja : insyaAllah aja, btw thanks ya aja, aja memang jarang ke update blog???

"aja2 fighting" said...

welcome khai...yup jarang...kadang2..ahaha..xde idea nak kongsi la..sebab aja punya blog lebih kepada perjalanan hidup seorang anak pompuan tunggal pak hamid!ahahaha

Khairiz said...

aja : owh ye ke? xpa la bagus la tuh, tapi susah gak lau xda idea kan tuk update blog...tapi xpa try the best k...

"aja2 fighting" said...

yup3..betul3...macam khai..blog khai ada fact..ada kisah idup khai..aja lak kalau nak masukkan fakta pon knfirm sure pasti copy paste..aja xreti olah..aja mampu buat diari online je..huhu..insya allah aja akan try the best utk blog aja tu..huhu..thanks senior!=)

noorniey Azman said...

wink wink ~ebtri neh best..jarang org boleh describe seseorang yg belom kenal secara nyata panjang macam ni :)

Khairiz said...

aja : most welcome, blog khai biasa2 saja....

Khairiz said...

noorniey : hehe btw thanks ya :)

Farah Azurah said...

Awie Omar !! yeah,marilah berjuang yee..hehe..tahniah entry trpilih hari tuee,,

Khairiz said...

Farah Azurah : sama2 kita berjuang ya, hehe, owh thanks a lot, x sangka pun terpilih hehe