Sudoku

sudoku-puzzle-256

kalau korang nak tau, ini adalah permainan aku semasa aku tension atau bosan, aku suka sangat main sudoku nih, permainan ini juga sebagai pengasah minda kita untuk berfikir, sebab nak main sudoku ni kena banyak berfikir dengan pantas, sebab itu la masa nak main sudoku ni kita set time, supaya kita dapat tahu bapa lama kita ambil masa untuk siapkan permainan ini.

kalau korang pernah main, korang tahu la camana nak main sudoku nih, permainan ni best sebab dia mencabar minda kita, kalau nk tau mencabar atau tidak  sila la cuba, orang kata belum cuba belum tahu kan???

10 comments:

"aja2 fighting" said...

dua2 fon aja ada....besla..rasanya sapa yg minat math tu memang tau main soduku ni..huhu...

Khairiz said...

aja : yup betul2, coz sy memang suka pada math dat y saya suka main mainan nih :)

Mohd Khairi Khadzir said...

dh try bnyk kali..slalunye main letak nombor je hahhaha ... (^__^)

Khairiz said...

khairi : dah memang mainan dia letak nombor je :)

Razif Mokji said...

dah cuba banyak kali tk pernh lepas langsung

Khairiz said...

Razif : owh ye ke? dia kena faham betul2 baru blh main sudoku nih

"aja2 fighting" said...

aja penah kena uji masa induction and masa ada treasurehunt...bes sebab aja dapat buat...=)...sapa2 yang nak cube tu better try yg senang2 dulu...nanti da cube mesti rasa nak main lagi..sekali da buat xley tinggal...walaupon kepala da berkerut2 nak pikir...ahaha...

Khairiz said...

aja : yup betul tu, blm cuba belm tahu hehehe

Awie Omar said...

khai.. mesti ko ada buku sudoku ni kan?

Khairiz said...

Awie : yup memang selalu ada hehe