Aku pun kena….

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

 

Aku ingat kan kawan aku je yang kena camni, aku pun sama juga kena, haishh!! x leh jadi nih….hairan la juga kan? selalunya hal ni berlaku kepada artis je, or orang2 yang femes je, tapi aku ni apa la sangat, nakkata artis, bukan artis, dan bukan sapa2, tapi kena juga…nak tau p la kat link nih..https://www.facebook.com/profile.php?id=100003571219086

aku pernah tanya beliau, kenapa guna pic aku sebagai DP dia, tapi no respond, malah saban hari, semakin banyak lak pic aku yang digunanya, aku nk tgk x dapat sebab dia x friend ngn aku, tetapi aku percaya dia ada nama lain dan menjadi friends ngn aku kat fb, sebab tu dia boleh ambil gambar aku sesuka hati mak bapak dia. Sebab pic aku hanya yang dah jadi kawan je yang boleh tengok…

Hari ini, aku dapat juga buka fb dia dan lihat sendiri apa yang ada lam fb dia, mula2 aku terkejut gak la, sebab semalam baru dia upload pic2 aku ke dalam fb dia, aku tahu apa motif dia guna pic aku, dia nak pikat perempuan, bagi aku la budak ni ada krisis identity kot, hodoh sangat ke muka dia, sampai nak guna pic org lain, maaf la kalau aku kutuk budak ni, bagi aku memang patut kot kena kutuk, sebab x leh terima hakikat muka dia tu HODOH, bukan aku nk kata aku ni ecem ke apa, tapi dah guna pic org takut nk guna pic sendiri apa hal kan???

Rupanya budak ni orang sarawak je, dekat je pun ngn kuching, aku rasa aku kenal sapa budak nih,   mana aku tahu? tgk pic bawah nih

16

Siapa Mohd Hafizul ni? nama sebenar atau nama samaran yang digunakan, dalam About dia, dia ada nyatakan, x suka cari pasal ngn orang, tapi sekarang dia x cari pasal ngn orang ke??? aku tahu dia akan baca entry nih, dan aku galak kan kalau dia baca…..aku x marah der…cuma sikap ko tu buat aku meluat tgk ko der…nk tackle awek, x berani nk guna pic sendiri, x gentle la beb, lambat laun kantoi juga ko der…..

Buat aku panas tu, dia juga ambil pic aku ngn mak aku, dan sesuka hati letak nama mak aku bukan2…der!!! buat aku marah sangat der, ko main2kan mak aku tu der, ko xda mak ke? ke mak ko dah mati hah??? ke ko xda mak bapak????  sampai mak orang pun ko nak guna…aku paling sensitif lau berkenaan ngn mak aku, lau aku sorang aku x kesah lagi der….ni melibatkan mak aku….

15

 

5

6

memandai ko je kan, tukar nama mak aku, nama adik aku, aku x tau la apa masalah ko der!! ko xda adik beradik erk? ko ank yatim piatu ke apa? kasihan sungguh aku tgk ko nih…ke ko ni cacat??? der jangan marah lau aku cakap cam ni….ko pk sendiri la der, aku tau ko hanya memerhati je apa yang aku lakukan kan????

3412

ini adalah antara gambar2 yang ko curi dari fb aku kan der?? banyak lagi cuma aku hanya papar yang ni je…..lps ni ko nk curi semua album aku ke apa der????

13141910

Der!! kasihan kat aweks tu der, mati2 dia ingat kan pic tu, pic ko der, sadih lak aku dengar der….ko x malu ke der????

der!!! ini separuh sahaja yang dapat aku paparkan, banyak lagi der, ko tukar la camana sekali pun aku dapat detect ko der, ko salah orang ko nak main der!!! pada mula nya aku tahu, aku x marah der kat ko, lantak la ko nak wat apa der, tapi bila aku dapat tahu ko ambil juga pic mak aku dan family aku, tu buat aku hangin je satu badan…..aku akan maf kan ko, kalau ko gentle tunjuk muka yg sebenarnya….

 

der xda masa aku nk cari gaduh ngn org ni, banyak lagi benda yg berfaedah yg aku blh buat….tapi tolong la der, stop this…..

 

aku mohon maaf kalau entry ini banyak perkataan yng bunyi nya kasar, tapi ini bukan aku tuju pada korang k…..

18 comments:

hairy said...

haha sbr ea..td dh block dia :p

Khairiz said...

Hairy : thanks ya ;)

Naz said...

kes macam ni pun ada..terlampau femes ni..hehe..

ZWAN SABRI said...

orang tu mesti ada masalah kecelaruan identiti diri tuu.. huhu

eszyamin said...

tak fahamlah org2 cmni kan?cm dahtakde keje lain jer..adoi..

puanbee said...

ni kes curi identiti ... dasyat betul semua sia nk curi , jaga takut dia pinjam duit ke apa ke tak pasal2 owner blog ni kena

LaLa mhdnor said...

dasyat, kesian betul orang yg curi gambar u tu. macam xde life sendiri je, hummm

Khairiz said...

Zwan : maybe la kot ada masalah identiti...lau x, xkan dia nak guna identiti org lain :)

Khairiz said...

eszyamin : yup!! memang dah xda keja la tu kot

Khairiz said...

puanbee : itu lah yang di takut2 kan....

Khairiz said...

puanbee : itu lah yang di takut2 kan....

Khairiz said...

lala : memang dasyat kot, sampai hari ni dia masih lg aktif....

mY naMe iS haJar said...

mgkn betol la muke die huduh..byk jerawat sgt kot..asal die xnk amek muke brad pitt ek?? rs mcm gantong die kt pokok petai je..

h@nis@h said...

assalamualaikum.boleh tanya x mcm mne saudara dpt cam org tu yg buat. boleh sy mintak panduan nk buat mcm saudara tu .fb sy pun kena ceroboh jugak mcm saudara.

chemija said...

aiiiissh, apa nk jadi la ni

Awie Omar said...

Apa khabar saudaraku Khairiz. semoga dalam keadaan baik2 saja.

Anonymous said...

hmm...sy pn kene,tau pn sbb kwn2 yg ckp :( skati je nk amik gmba org,dhla nama ntah ape2...haisshhh....last2 block je,bg warning pn diaorg tak amik kisah..mereng btl m>_<m

Anonymous said...

susahnya kalo ada masyarakat yg jiwa kacau smp malu nak mengaku muka sendiri. Ish2 letak muka sendiri yg sah2 x salah, malu..jd penipu x malu plak? Pelik2 je...